Αυτός είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος στον κόσμο - Εκατοντάδες οδηγοί έχουν χάσει τη ζωή τους για... μία στραβοτιμονιά!

Κόσμος
Αυτός είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος στον κόσμο - Εκατοντάδες οδηγοί έχουν χάσει τη ζωή τους για... μία στραβοτιμονιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόνο τυχαία ο North Yungas road δεν ονομάστηκε ο «δρόμος του θανάτου», αφού κάθε χρόνο εκατοντάδες οδηγοί και δεκάδες ποδηλάτες χάνουν την ζωή τους προσπαθώντας να τον διασχίσουν

Μετά βίας χωράνε δύο αυτοκίνητα σε αυτό το κακοτράχαλο μονοπάτι των 69 μόλις χιλιομέτρων, που συνδέει την Λα παζ με την Γιούνγκας στην Κορδιλιέρα των Άνδεων. Κι αν είσαι τυχερός και βρίσκεσαι από την εσωτερική πλευρά, νοιώθεις ας πούμε πιο ασφαλής από τον οδηγό του άλλου οχήματος, που στέκεται εκατοστά από γκρεμούς εξακοσίων μέτρων, χωρίς το παραμικρό κιγκλίδωμα ασφαλείας.

Μόνο τυχαία ο North Yungas road δεν ονομάστηκε ο «δρόμος του θανάτου», αφού κάθε χρόνο εκατοντάδες οδηγοί και δεκάδες ποδηλάτες χάνουν την ζωή τους προσπαθώντας να τον διασχίσουν. Η διαδρομή ξεκινάει από 3660 μέτρα υψόμετρο στη Λα Παζ ανεβαίνει στα 4650 μέτρα στο La Cumbre pass και μετά κατεβαίνει στο Κορόϊκο, το οποίο βρίσκεται στα 1200 μέτρα.

Αν είστε υψοφοβικοί, αποφύγετε πάση θυσία αυτό που πολλοί ριψοκίνδυνοι οδηγοί χαρακτηρίζουν εμπειρία ζωής σε ένα φιδωτό στενό κακοτράχαλο μονοπάτι-η άσφαλτος είναι άγνωστη λέξη-όπου αν συναντηθούν δύο λεωφορεία, απλά δεν χωράνε! Το ένα θα πρέπει να βρει κάποιο υποτυπώδες άνοιγμα για να αφήσει χώρο στο άλλο να περάσει από τον «δρόμο του θανάτου», εκεί όπου χάθηκαν πολλοί για μια στραβοτιμονιά.

Όπως μεταδίδει το newsauto.gr, ο δρόμος είναι φτιαγμένος από κατάδικους την δεκαετία του ’30 εξακολουθεί να προκαλεί τους τολμηρούς που θέλουν να ρισκάρουν όχι απλά το 4 επί 4, αλλά την ίδια τους την ζωή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News