ΗΠΑ - Κίνα: Παραλίγο «αερομαχία» στη Σινική Θάλασσα (vid)

Κόσμος
ΗΠΑ - Κίνα: Παραλίγο «αερομαχία» στη Σινική Θάλασσα (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ανάσα πριν το «θερμό επεισόδιο» ΗΠΑ - Κίνα

Την ώρα που οι σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου επιδεινώθηκαν το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας του κινεζικού κατασκοπευτικού μπαλονιού, ΗΠΑ και Ρωσία έφτασαν μια ανάσα από ένα «θερμό επεισόδιο», όταν αεροσκάφη των δύο χωρών βρέθηκαν να πετούσαν «φτερό με φτερό» για πάνω από 1 ώρα!

Το περιστατικό σημειώθηκε πάνω από τη Σινική Θάλασσα, όπου αεροσκάφη των δύο χωρών ήρθαν σε στενή επαφή μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, το αμερικανικό αεροσκάφος P-8 Poseidon πετούσε πάνω από τη νότια Σινική Θάλασσα στα 21.500 πόδια κοντά στα διαφιλονικούμενα νησιά Παρασέλ, όταν ακούστηκε από τον ασύρματο η προειδοποίηση «Μην πλησιάζετε άλλο, ειδάλλως θα φέρετε την πλήρη ευθύνη».

Στη συνέχεια εμφανίστηκε ένα κινεζικό μαχητικό J-11 σε απόσταση 150 μέτρων από το αμερικανικό αεροσκάφος θαλάσσιας περιπολίας και πετούσε δίπλα του για πάνω από μία ώρα.

Μάλιστα, πλησίασε τόσο κοντά, ώστε το τηλεοπτικό συνεργείο του CNNi που επέβαινε στο αεροπλάνο, μπορούσε να δει τους πιλότους να στρέφουν τα κεφάλια τους για να τους κοιτάξουν, ενώ διέκριναν το κόκκινο άστρο στην ουρά του και τους πυραύλους που έφερε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News