"Απογοήτευσε" ο πρίγκιπας Χάρι για τον ισχυρισμό του ότι σκότωσε 25 Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν

Κόσμος
"Απογοήτευσε" ο πρίγκιπας Χάρι για τον ισχυρισμό του ότι σκότωσε 25 Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας κατηγόρησε τον πρίγκιπα Χάρι ότι «καμάρωνε» με το πόσους ανθρώπους σκότωσε

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας, κατηγόρησε τον πρίγκιπα Χάρι ότι «καμάρωνε» αναφορικά με το πόσους ανθρώπους σκότωσε στο Αφγανιστάν και «απογοήτευσε» τους συναδέλφους του.

Ο Γουάλας, πρώην στρατιώτης και ο ίδιος, επέκρινε τον πρίγκιπα Χάρι όπως έχουν κάνει και αρκετοί Βρετανοί βετεράνοι, για τον ισχυρισμό του ότι σκότωσε 25 Ταλιμπάν ενώ υπηρετούσε στον στρατό.

Αν και ο Γουάλας είπε ότι εναπόκειται σε κάθε πρώην μέλος του στρατιωτικού προσωπικού να «κάνει τις δικές του επιλογές για το τι θέλει να πει», τόνισε ότι δεν ήταν κάτι που θα είχε αποκαλύψει για τη θητεία του, σύμφωνα με τον Guardian.

«Ειλικρινά, πιστεύω ότι το να κομπάζεις ή να μιλάς για απολογισμούς… διαστρεβλώνει το γεγονός ότι ο στρατός είναι ομαδικό παιχνίδι» υπογράμμισε στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC.

Κάθε άνθρωπος που μπαίνει στη μάχη υποστηρίζεται από «εκατοντάδες» άλλους πίσω του, συμπλήρωσε ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας. Τονίζοντας ότι εκφράζει μια προσωπική άποψη, υπογράμμισε πως η επιτυχία της θητείας κάποιου στις ένοπλες δυνάμεις δεν μετριέται με το «ποιος μπορεί ή δεν μπορεί να πυροβολήσει τους περισσότερους».

Και πρόσθεσε: «Αν αρχίσεις να μιλάς για το ποιος έκανε τι, αυτό που κάνεις στην πραγματικότητα είναι να απογοητεύεις όλους τους άλλους, επειδή δεν είσαι καλύτερος λόγω αυτού που πέτυχες εσύ και δεν πέτυχαν εκείνοι».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News