“Έβρεξε” ψάρια στην Αυστραλία - Γέμισαν οι δρόμοι πέρκες

Κόσμος
“Έβρεξε” ψάρια στην Αυστραλία - Γέμισαν οι δρόμοι πέρκες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «βροχή ψαριών» είναι μεν ένα ασυνήθιστο φαινόμενο, αλλά όχι πρωτοφανές. Ήδη έχουν καταγραφεί περιπτώσεις βροχής με βατράχια, νυχτερίδες, σκουλήκια ή αράχνες

Άφωνοι έμειναν οι κάτοικοι σε μια πόλη της Αυστραλίας στη θέα πολλών ψαριών που είχαν πέσει από τον… ουρανό. Ουσιαστικά δηλαδή “έβρεξε” ψάρια στην πόλη Lajamanu, που έχει πλημμυρίσει από ψάρια 4 φορές τα τελευταία 30 χρόνια, με πιο πρόσφατο περιστατικό το 2010.

Εντύπωση προκαλεί ότι η συγκεκριμένη πόλη βρίσκεται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την πλησιέστερη ακτογραμμή, όπως αναφέρει το newsbomb.gr.

«Είδα μια μεγάλη καταιγίδα να πλησιάζει την κοινότητά μου και νόμιζα ότι ήταν απλώς βροχή. Όταν όμως άρχισε να βρέχει, είδα και ψάρια να πέφτουν», είπε στο ABC News ο Andrew Johnson Japanangka, κάτοικος της πόλης και μέλος του περιφερειακού συμβουλίου της κεντρικής ερήμου.

Σύμφωνα με τον ιχθυολόγο του Μουσείου Κουίνσλαντ Τζεφ Τζόνσον, το είδος των ψαριών που «έπεσαν από τον ουρανό» είναι αυστραλιανή πέρκα, σε μέγεθος παιδικής παλάμης.

Η «βροχή ψαριών» σημειώθηκε τη νύχτα και ο κόσμος τα είδε το πρωί, σκορπισμένα σε όλη την πόλη. Μάλιστα, πολλά από τα ψάρια ήταν ζωντανά.

Μέχρι στιγμής, το φαινόμενο δεν έχει εξηγηθεί. Ωστόσο, και την τελευταία φορά που συνέβη, τα ψάρια που έπεσαν πάνω από την πόλη ήταν του ίδιου είδους.

Σύμφωνα με μια θεωρία, το ψάρι δεν έπεσε από τον ουρανό, αλλά έφτασε στην πόλη μετά από πλημμύρα.

https://twitter.com/defnoodles/status/1628142212600025090

Η «βροχή ψαριών» είναι μεν ένα ασυνήθιστο φαινόμενο, αλλά όχι πρωτοφανές. Ήδη έχουν καταγραφεί περιπτώσεις βροχής με βατράχια, νυχτερίδες, σκουλήκια ή αράχνες.

Αν και ο λόγος πίσω από το φαινόμενο δεν είναι γνωστός, μια θεωρία αναφέρει ότι τα ψάρια μπορεί να παρασύρθηκαν από μια δίνη νερού, που μοιάζει με ανεμοστρόβιλο, η οποία μετέφερε τα ψάρια σε μεγάλη απόσταση από τη θάλασσα.

«Έχουμε δει μικρές λίμνες να αδειάζουν κυριολεκτικά από νερό από έναν ανεμοστρόβιλο που πέρασε από την περιοχή», δήλωσε ο Έρνεστ Άτζι από το Πανεπιστήμιο Purdue.

Παρόμοιο περιστατικό έχει συμβεί και στην πόλη Texarkana του Τέξας, το 2021. Σε εκείνη την περίπτωση είχαν πει ότι μπορεί τα πουλιά που πετούσαν πάνω από την πόλη να έφτυναν τα ψάρια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News