Από τι ασθένεια πάσχει ο 67χρονος ηθοποιός Μπρους Γουίλις

Κόσμος
Από τι ασθένεια πάσχει ο 67χρονος ηθοποιός Μπρους Γουίλις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο"Πολύ σκληρός για να πεθάνει" (Die Hard) αγαπημένος ηθοποιός είχε διαγνωστεί πέρυσι με αφασία

Επιδείνωση παρουσιάζει η υγεία του 67χρονου αμερικανού ηθοποιού Μπρους Γουίλις, ο οποίος διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας.

Ο πρωταγωνιστής της δημοφιλούς κινηματογραφικής σειράς «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» (Die Hard) είχε διαγνωστεί πέρυσι με αφασία, μια κατάσταση που επηρεάζει την ικανότητα επικοινωνίας, λόγω εγκεφαλικής βλάβης. Έκτοτε η κατάσταση του επιδεινώθηκε, «πλέον έχουμε μια πιο συγκεκριμένη διάγνωση: μετωποκροταφική άνοια», αναφέρει η οικογένεια του Μπρους Γουίλις σε ανακοίνωσή της. «Δυστυχώς, οι δυσκολίες επικοινωνίας είναι μόνο ένα σύμπτωμα της ασθένειας που αντιμετωπίζει ο Μπρους», εξηγεί.

Η μετωποκροταφική άνοια είναι μια νευροεκφυλιστική νόσος και οι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν κενά μνήμης, αλλαγές στη συμπεριφορά ή δυσκολία στην ομιλία και την κίνηση.

«Σήμερα δεν υπάρχει θεραπεία για αυτήν την ασθένεια, μια πραγματικότητα που ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να αλλάξει τα επόμενα χρόνια», συμπληρώνουν οι συγγενείς, ζητώντας από τα μέσα ενημέρωσης να συμβάλουν από την πλευρά τους στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και στην εντατικοποίηση της επιστημονικής έρευνας.

Σύμφωνα με αμερικανούς ειδικούς, η μετωποκροταφική άνοια εμφανίζεται συχνότερα σε ασθενείς ηλικίας 40-65 ετών και αποτελεί το 1/5 των καταγεγραμμένων μορφών άνοιας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News