Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πυρετωδώς για το μνημόσυνο και διάψευση Παύλου ότι μπαίνει στην πολιτική (vid)

Κόσμος
Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πυρετωδώς για το μνημόσυνο και διάψευση Παύλου ότι μπαίνει στην πολιτική (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Δεν πρόκειται ούτε να ιδρύσει κόμμα, ούτε να βρίσκεται πίσω από κάποιο άλλο. Η αρχή της οικογένειας συνολικά, είναι πως δεν είναι δυνατόν ο Παύλος ή οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογένειας, να εκπροσωπεί μόνο ένα κομμάτι του λαού" αναφέρει το περιβάλλον του.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Παύλος ψάχνει να αγοράσει ακίνητο στην Αθήνα, ενώ οι φήμες τον θέλουν να ασχολείται ενεργά με την πολιτική

Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες στο Τατόι προκειμένου να είναι έτοιμος την επόμενη Κυριακή ο τάφος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ημέρα κατά την οποία θα τελεστεί τρισάγιο για την συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατό του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, o χώρος στα κοιμητήρια θα καθαριστεί εκ νέου, θα ολοκληρωθεί η τοποθέτηση της μαρμάρινης πλάκας στο μνήμα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και αναμένεται να υπάρχει επιτήρηση από αστυνομικούς, ώστε κανείς πλην της οικογένειας να μην μπορέσει να πλησιάσει στο τρισάγιο.

Μνημόσυνο στη Μητρόπολη Αθηνών

Το μνημόσυνο για τα 40 του τέως θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στη Μητρόπολη της Αθήνας και μια μέρα μετά, σε στενό οικογενειακό κύκλο, το Τρισάγιο στο Τατόι.

Το απόγευμα της Τετάρτης έφτασε στην Αθήνα ο Παύλος, και μένει στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα παιδιά του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ δεν θα παρευρεθούν στην κηδεία.

Αυτήν τη φορά δε θα υπάρξουν αφίξεις γαλαζοαίματων όπως συνέβη στην κηδεία. Δίπλα στην Άννα Μαρία και τα πέντε παιδιά της θα βρεθεί η επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και η μικρότερη αδερφή της, Ειρήνη, ενώ ανάμεσα στους συνολικά 250 καλεσμένους, είναι συμμαθητές και φίλοι του Κωνσταντίνου, πολλοί από τους οποίους δεν είχαν δώσει το παρών στην κηδεία του.

Σύμφωνα με το MEGA, μετά το μνημόσυνο η οικογένεια του τέως θα υποδεχτεί τους καλεσμένους της στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για καφέ. Αυτήν τη φορά δε θα υπάρξει γεύμα ή κάποια δεξίωση σε ξενοδοχείο, όπως έγινε μετά την κηδεία.

Στη Μητρόπολη Αθηνών, ο Παύλος αναμένεται και πάλι να βρίσκεται στην είσοδο για την υποδοχή ορισμένων εκ των προσκεκλημένων.

Όπως ξεκαθαρίζει το ρεπορτάζ, Παύλος και Μαρί Σαντάλ θα βρίσκονται στην Αθήνα μέχρι το βράδυ. Θα παραμείνουν στην Ελλάδα και μετά το μνημόσυνο και μέσα σε αυτές τις ημέρες είναι πολύ πιθανό ο Παύλος να κάνει την πρώτη του δήλωση μπροστά στις κάμερες, με την αγορά ακινήτου στην Αθήνα, όπως τονίζει το στενό του περιβάλλον, να βρίσκεται πάντα στα υπόψιν.

Η επιστροφή στην Ελλάδα και η πολιτική

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, συνεργάτες του Παύλου συνεχίζουν την έρευνα αγοράς στην Ηρώδου Αττικού για εύρεση ακινήτου, σύμφωνο με τα υψηλά στάνταρ που έχουν τεθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνεργάτες του Παύλου έχουν δει τρία ακίνητα στην περιοχή και τις επόμενες μέρες αναμένεται να δουν άλλα δύο που βρίσκονται επίσης μια ανάσα από το Προεδρικό και το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι όποιες εξελίξεις αναμένονται από την επόμενη εβδομάδα μέχρι το προσεχές καλοκαίρι.

Παύλος και Μαρί Σαντάλ επιστρέφουν στην Ελλάδα, με τον μεγαλύτερο γιο του τελευταίου βασιλιά στην Ελλάδα να είναι βέβαιο πως θα κεντρίσει τα βλέμματα και θα συζητηθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Εξάλλου οι φήμες θέλουν τον πρωτότοκο γιο του τέως βασιλιά μετά τον θάνατο του πατέρα του να επιστρέφει στη χώρα μας προκειμένου να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική.

Έντονα ακούγεται ότι ο Παύλος είτε θα ιδρύσει δικό του κόμμα με τον ίδιο επικεφαλής για να κατέβει στις επερχόμενες εκλογές, είτε θα δώσει «χρησμό» σε κάποιον εκλεκτό του, έτσι ώστε εκείνος να είναι ναι μεν στο παρασκήνιο, με ενεργή όμως συμμετοχή.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=4059a01hkr65z550&playlistId=v-cqj967488jfd

Η κατηγορηματική διάψευση

Σε επικοινωνία του MEGA με το περιβάλλον του Παύλου, διαψεύδεται για πρώτη φορά κατηγορηματικά οποιαδήποτε ενασχόλησή του με την πολιτική.

«Διαψεύδεται κατηγορηματικά κάθε σενάριο για ανάμειξη του Παύλου στην πολιτική. Δεν πρόκειται ούτε να ιδρύσει κόμμα, ούτε να βρίσκεται πίσω από κάποιο άλλο. Η αρχή της οικογένειας συνολικά, είναι πως δεν είναι δυνατόν ο Παύλος ή οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογένειας, να εκπροσωπεί μόνο ένα κομμάτι του λαού.

»Αυτό θα συνέβαινε με την ίδρυση ενός κόμματος ή ενός πολιτικού φορέα, κάτι που κανείς δεν επιθυμεί».

Όσον αφορά τις συζητήσεις για αγορά ακινήτων στην Ελλάδα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν:

«Έχουν γίνει διάφορες προτάσεις για αγορά ακινήτου και ο Παύλος θα αποφασίσει. Η αγορά ακινήτου όμως δε θα πρέπει να συνδεθεί με την προοπτική της μόνιμης εγκατάστασης στη χώρα.

»Ο Παύλος θέλει να βρίσκεται πιο κοντά στην Ελλάδα ως αρχηγός της οικογένειας και θέλει να έχει μια μόνιμη βάση όταν έρχεται με την οικογένειά του».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News