Γερμανία: Κατέρρευσε το σύστημα της Lufthansa από ένα καλώδιο(vid)

Κόσμος
Γερμανία: Κατέρρευσε το σύστημα της Lufthansa από ένα καλώδιο(vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάος και ακυρώσεις πτήσεων

Στην καταστροφή καλωδίου από εκσκαφέα κατά τη διάρκεια εργασιών στους σιδηροδρόμους φαίνεται ότι οφείλεται η κατάρρευση του συστήματος πληροφορικής της Lufthansa, η οποία έχει προκαλέσει χάος στα αεροδρόμια της Γερμανίας, ακυρώσεις και καθυστερήσεις σε πτήσεις της εταιρίας παγκοσμίως.

Χιλιάδες επιβάτες πλήττονται εδώ και λίγες ώρες από τα προβλήματα που προκάλεσε στο πτητικό πρόγραμμα της Lufthansa η κατάρρευση του συστήματος πληροφορικής.

Στη Φρανκφούρτη δεν πραγματοποιείται καμία πτήση της εταιρίας, προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο κεντρικός κόμβος, ενώ έχουν ακυρωθεί όλες οι πτήσεις της Lufthansa εντός Γερμανίας και οι επιβάτες καλούνται να μετακινηθούν σιδηροδρομικώς.

https://twitter.com/george_orwell3/status/1625791533680140288

«Επηρεάζεται κάθε πτήση μας, οπουδήποτε στον κόσμο», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας, ο οποίος ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα το οποίο να σχετίζεται με την ασφάλεια των πτήσεων. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα προκλήθηκε από κατασκευαστικές εργασίες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη στη Φρανκφούρτη. Πολλά καλώδια οπτικών ινών της Deutsche Telekom κόπηκαν από εκσκαφέα, μετέδωσε η ραδιοτηλεόραση της Έσσης.

Χθες, Τρίτη, χάκερ επιτέθηκαν στα συστήματα της σκανδιναβικής αεροπορικής εταιρίας SAS, η οποία ανήκει στο δίκτυο Star Alliance της Lufthansa, προκαλώντας προβλήματα στις πτήσεις.

Δεν υπάρχουν ωστόσο ανάλογα στοιχεία για κάποια κυβερνοεπίθεση εναντίον της Lufthansa.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News