Την ευγνωμοσύνη του στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης εκφράζει το Προξενείο της Τουρκίας

Κόσμος
Την ευγνωμοσύνη του στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης εκφράζει το Προξενείο της Τουρκίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ομάδα είχε αναχωρήσει από την Θεσσαλονίκη στις 9 Φεβρουαρίου για να συνδράμει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας

Την ευγνωμοσύνη του στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, εκφράζει με ανάρτησή του στο Facebook το Προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, όπου αναφέρει ότι οι εθελοντές, σε συνεργασία με τούρκικες ομάδες, κατάφεραν να διασώσουν τρεις ανθρώπους από τα ερείπεια στην πόλη Αντιγιαμάν.

"Η ελληνική ομάδα έρευνας και διάσωσης ΕΟΔ που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, διέσωσε τρεις πολίτες μας κάτω από τα ερείπια στο Adıyaman σε συντονισμό με τις τουρκικές ομάδες. Τους είμαστε ευγνώμονες", επισημαίνει το Προξενείο στην ανάρτησή του, η οποία συνοδεύεται από βίντεο με σχετικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού Habertürk TV.

Η αποστολή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης αποτελούμενη από 30 εκπαιδευμένους εθελοντές από όλη την Ελλάδα, με σκύλο έρευνας και διάσωσης και εξειδικευμένο εξοπλισμό αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη στις 9 Φεβρουαρίου για να συνδράμει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας. Την αποστολή υποστηρίζει το Προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη και η Τούρκικη Πρεσβεία στην Αθήνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News