Νεκρές φάλαινες ξεβράστηκαν στις ακτές της Κύπρου- Πόσο συνδέονται με τους σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία

Κόσμος
Νεκρές φάλαινες ξεβράστηκαν στις ακτές της Κύπρου- Πόσο συνδέονται με τους σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Αρχές αναγνώρισαν τις φάλαινες ως το είδος ζιφιός, το οποίο δεν παρατηρείται συχνά στις κυπριακές ακτές

Φάλαινες ξεβράστηκαν νεκρές στις βόρειες ακτές της Κύπρου, όπως ανακοίνωσαν σήμερα Παρασκευή οι Αρχές, σε ένα φαινόμενο που πιθανώς να συνδέεται με τους πανίσχυρους σεισμούς στη γειτονική Τουρκία και Συρία.

Έξι ραμφοφάλαινες εντοπίστηκαν νεκρές σήμερα, ενώ ένα κοπάδι τεσσάρων είχε βρεθεί σε παραλία χθες, ανακοίνωσε το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών.

Τρεις από τις τέσσερις που βρέθηκαν χθες Πέμπτη οδηγήθηκαν πίσω στην ανοιχτή θάλασσα, ενώ η τέταρτη πέθανε, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία. Δεν ήταν σαφές, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αν οι νεκρές φάλαινες που βρέθηκαν σήμερα περιελάμβαναν εκείνες από το κοπάδι που εντοπίστηκε χθες, που είχαν επιστρέψει στη θάλασσα, τόνισε η υπηρεσία.

«Αυτά τα ζώα έχουν ένα σύστημα ηχοεντοπισμού που επηρεάζεται από τους θορύβους της θάλασσας - μπορεί να είναι στρατιωτικά γυμνάσια, υποθαλάσσιες γεωτρήσεις ή φυσικά ο σεισμός που συνέβη στην περιοχή», δήλωσε ο Γιάννης Ιωάννου από το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών στο κυπριακό τηλεοπτικό δίκτυο Sigma TV.

Οι Αρχές αναγνώρισαν τις φάλαινες ως το είδος ζιφιός, το οποίο δεν παρατηρείται συχνά στις κυπριακές ακτές.

Οι ισχυροί σεισμοί της περασμένης Δευτέρας στην Τουρκία και τη Συρία, οι οποίοι έχουν σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, έγιναν αισθητοί και στο νησί Κύπρου.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News