Στέλνουν βρώμικα ρούχα, μαγιό και ψεύτικες βλεφαρίδες στους σεισμόπληκτους! (pics)

Κόσμος
Στέλνουν βρώμικα ρούχα, μαγιό και ψεύτικες βλεφαρίδες στους σεισμόπληκτους! (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάμεσα στα αντικείμενα που έχουν βρει είναι πέδιλα, μαγιό, βραδινά φορέματα, κορσέδες, καλοκαιρινά ρούχα και ψηλοτάκουνες γόβες

Ο σεισμός σε Τουρκία και Συρία ανέδειξε τον ανθρωπισμό εκατομμυρίων ανθρώπων απο όλο τον κόσμο. Πολλοί ακόμα και απο το υστέρημά τους έσπευσαν να προσφέρουν ότι μπορούσαν στους σεισμοπαθείς. Ορισμένοι, ωστόσο μαλλον παρεξήγησαν τι σημαίνει να προσφέρεις – ή και τι χρειάζονται πραγματικά όσοι ξεπιστώθηκαν ύστερα απο το χτύπημα του Εγκέλαδου

Ετσι, άφωνοι μένουν οι εθελοντές που έχουν αναλάβει το έργο να ξεσκαρτάρουν τα πακέτα βοήθειας που αποστέλλονται στους πληγέντες καθώς πολλές φορές εντοπίζουν ανάμεσά τους βρώμικα και κατεστραμμένα ρούχα.

Ειδικότερα, σε πολλές πόλεις της Τουρκίας έχουν δημιουργηθεί σημεία όπου οι πολίτες μπορούν να πάνε και να αφήσουν είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους.

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν και ενώ αρκετοί πληγέντες είναι ακόμα στον δρόμο, υπάρχει άμεση ανάγκη για φαγητό, προϊόντα υγιεινής και ζεστά ρούχα.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Milliyet, ενώ στην αρχή δινόταν προτεραιότητα μόνο στα καινούργια και αχρησιμοποίητα προϊόντα και ρούχα, εξαιτίας του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού των ανθρώπων που έχουν ανάγκη καθώς έχασαν τα πάντα στον σεισμό, άρχισαν να γίνονται δεκτά και μεταχειρισμένα αλλά καθαρά ρούχα και παπούτσια.

Εθελοντές στη Σμύρνη βρίσκονται νυχθημερόν σε δύο κεντρικά σημεία της πόλης και παραλαμβάνουν μεταχειρισμένα ρούχα, τα οποία στη συνέχεια φορτώνονται σε φορτηγά για να μεταφερθούν στις πληγείσες περιοχές.

Όμως πολλά από τα ρούχα που βρίσκουν οι εθελοντές στα πακέτα βοήθειας τούς έχουν φέρει σε απόγνωση.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που έχουν βρει είναι πέδιλα, μαγιό, βραδινά φορέματα, κορσέδες, καλοκαιρινά ρούχα και ψηλοτάκουνες γόβες.

Η Άζρα Τσαπάκ, μια εθελόντρια που βοηθά στη διαλογή των ρούχων, τόνισε: «Στέλνονται βρώμικα μπουρνούζια, βρώμικες κάλτσες, ψηλοτάκουνα, ψεύτικες βλεφαρίδες. Φυσικά και τα πετάμε. Όταν ανοίγουμε μερικές σακούλες απλώνεται η μυρωδιά. Υπάρχουν κάποιοι που στέλνουν προϊόντα χωρίς να τα πλύνουν, ενώ στέλνουν και σκισμένα ρούχα. Αυτό είναι απίστευτο» λέει

Οι φωτογραφίες είναι από την Milliyet

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News