Προσωπικό του ΟΗΕ δίπλα στους πληγέντες από τον σεισμό - Ενός λεπτού σιγή στη Γενική Συνέλευση στη μνήμη των θυμάτων

Κόσμος
Προσωπικό του ΟΗΕ δίπλα στους πληγέντες από τον σεισμό - Ενός λεπτού σιγή στη Γενική Συνέλευση στη μνήμη των θυμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών βρίσκεται στην Τουρκία και τη Συρία για να αξιολογήσει τις ανάγκες και να παράσχει βοήθεια στις δύο χώρες, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων, που ξεπερνούν, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, τους 2.300 στην Τουρκία και τη Συρία, χώρες οι οποίες επλήγησαν στις 4:15 το πρωί της Δευτέρας από τον πανίσχυρο σεισμό μεγέθους 7,8 της κλίμακας Ρίχτερ και τη νέα ισχυρή δόνηση μεγέθους 7,7 Ρίχτερ που χτύπησε εκ νέου στις 12:39 (ώρα Ελλάδας).

Προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών βρίσκεται στην Τουρκία και τη Συρία για να αξιολογήσει τις ανάγκες και να παράσχει βοήθεια στις δύο χώρες, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

«Βασιζόμαστε στη διεθνή κοινότητα για να βοηθήσει τις χιλιάδες οικογένειες που επλήγησαν από αυτήν την καταστροφή. Πολλές από αυτές είχαν ήδη απελπιστική ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας, σε περιοχές όπου η πρόσβαση είναι δύσκολη», πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γκουτέρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News