Πούτιν: Η Ρωσία θα νικήσει στην Ουκρανία όπως νίκησε τους ναζί πριν 80 χρόνια

Κόσμος
Πούτιν: Η Ρωσία θα νικήσει στην Ουκρανία όπως νίκησε τους ναζί πριν 80 χρόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ρώσος πρόεδρος άσκησε κριτική στη Γερμανία για την αποστολή Leopard 2 στην Ουκρανία

Βέβαιος ότι η Ρωσία θα νικήσει στην Ουκρανία, όπως έγινε και πριν 80 χρόνια, όταν η χώρα του κέρδισε τη ναζιστική Γερμανία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εμφανίστηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η ομιλία του έγινε για την επέτειο 80 ετών από την καθοριστική μάχη του Στάλινγκραντ.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Ρωσία είναι σίγουρη ότι θα νικήσει στην Ουκρανία, όπως έγινε και πριν από 80 χρόνια. Επίσης, ανέφερε ότι για μία ακόμη φορά η Ρωσία είναι αντιμέτωπη με την Γερμανία, καθώς επέκρινε το Βερολίνο για την υπόσχεση του να στείλει άρματα μάχης Leopard 2 για να υποστηρίξει την Ουκρανία στο πεδίο της μάχης.

«Η ιδεολογία του ναζισμού δημιουργεί άμεσο για κίνδυνο για τη χώρα μας», ανέφερε.

Ασκώντας δριμεία κριτική στο Βερολίνο, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι τη Ρωσία απειλούν και πάλι τα γερμανικά τανκς, ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα του αντιμετωπίζει για άλλη μια φορά τη Γερμανία και την απειλή που αντιπροσωπεύει.

«Θα παρατάξουμε πιο πολλά τανκς» είπε ο Πούτιν, υποστηρίζοντας ότι η χώρα του έχει πολλούς φίλους, «μεταξύ άλλων και στην αμερικανική ήπειρο».

Ο Πούτιν εκφώνησε την ομιλία του στο Βόλγκογκραντ της νότιας Ρωσίας, δηλαδή στο πρώην Στάλινγκραντ. Η πόλη ήταν το 1942-1943 η τοποθεσία της πλέον αιματηρής μάχης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Κόκκινος στρατός, με πάνω από 1 εκατομμύριο απώλειες, κατάφερε να νικήσει τις γερμανικές ναζιστικές δυνάμεις εισβολής.

Ο Πούτιν κατέθεσε λουλούδια στον τάφο του Σοβιετικού στρατάρχη και επισκέφθηκε το κεντρικό μνημείο της πόλης, όπου τήρησε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των νεκρών της μάχης.

Χιλιάδες άνθρωποι παρατάχθηκαν στους δρόμους του Βόλγκογκραντ για να παρακολουθήσουν την παρέλαση τεθωρακισμένων εποχής, σύγχρονων αρμάτων, καθώς και υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News