«Σαρώνει» η Οστρακιά: Συναγερμός στην Ευρώπη από την αύξηση κρουσμάτων

Κόσμος
«Σαρώνει» η Οστρακιά: Συναγερμός στην Ευρώπη από την αύξηση κρουσμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε έξαρση βρίσκεται η οστρακιά στην Ευρώπη - Αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα

Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη και με ένα τεράστιο κύμα Οστρακιάς, με τον αριθμό των κρουσμάτων σε αρκετές χώρες να αυξάνεται σημαντικά. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), ο αριθμός των παιδιών που νοσούν από Οστρακιά έχει αυξηθεί σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Ειδικότερα, κρούσματα έχουν καταγραφεί σε Γαλλία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Ισπανία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο, με τους Βρετανούς επιστήμονες να έχουν καταγράψει και θανάτους παιδιών.

Η Οστρακιά είναι η μολυσματική εξανθηματική νόσος. Το βακτήριο που προκαλεί την οστρακιά είναι αιμολυτικός στρεπτόκοκκος της ομάδας Α (Streptococcus pyogenes), ο οποίος έχει μεγάλη αντοχή.

Όπως υπογραμμίζουν οι γιατροί, τα μέτρα που είχαν εφαρμοστεί για την πανδημία του κορωνοϊού (αποστάσεις, χρήση μάσκας και υγιεινή των χεριών) είχαν βοηθήσει στον περιορισμό των κρουσμάτων της οστρακιάς.

Σε ήπιες λοιμώξεις, η ασθένεια δεν είναι σοβαρή και αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά πενικιλίνης, που σταματά τον κίνδυνο μόλυνσης μετά από περίπου 24 ώρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News