Κόντρα Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας: «Υπάρχει διάβολος μέσα στο Βατικανό», λέει αρχιεπίσκοπος

Κόσμος
Κόντρα Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας: «Υπάρχει διάβολος μέσα στο Βατικανό», λέει αρχιεπίσκοπος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο επί δεκατετίες συνεργάτης του Πάπα Βενέδικτου εξαπολύει δημόσια τα πυρά του εναντίον του Πάπα Φραγκίσκου

Εν μέσω μιας πρωτοφανούς κόντρας βρίσκεται το εσωτερικό του Βατικανού, όπως αποκαλύπτει η Deutsche Welle. Μόλις λίγες μέρες μετά τον θάνατο του Πάπα Βενέδικτου, η σύγκρουση των δυο κόσμων που χωρίζεται σε συντηρητικούς και πιο προοδευτικούς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η ένταση είναι σε τέτοιο βαθμό, που εκφράζονται φόβοι ακόμη και για ένα πιθανό... σχίσμα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, είναι γνωστός για τις προοδευτικές του απόψεις από την αρχή της θητείας του και έχει χαρακτηριστεί ως ο «Πάπας των φτωχών». Ωστόσο, με τις ιδέες και τις απόψεις του διαφωνεί ο επί σειρά δεκαετιών γραμματέας του Πάπα Βενέδικτου, ο αρχιεπίσκοπος Γκέοργκ Γκένσβαϊν. Ο ίδιος μάλιστα, δεν κρύβει τις διαφωνίες του και ασκεί κριτική ανοχιτά κατά του ποντίφικα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αρχιεπίσκοπος, κατηγορεί τον Πάπα Φραγκίσκο, ότι «ράγισε» την καρδιά του Βενέδικτου, όταν περιόρισε αυστηρά τη τέλεση της Θείας Λειτουργίας στα Λατινικά. Αμέσως μετά, ο γραμματέας και στενότερος συνεργάτης του Γιόσεφ Ράτσινγκερ, πρόσθεσε ότι ο Αργεντινός Πάπας, του αφαίρεσε μεγάλο μέρος των αρμοδιοτήτων του, όπως και ότι δεν άκουσε τις συμβουλές του Βενέδικτου, σχετικά με την αντιμετώπιση των διεκδικήσεων των ομοφυλόφιλων και την καταπολέμηση της λεγόμενης "θεωρία του φύλου"».

Ο γραμματέας του Βενέδικτου έφτασε να δηλώσει ότι «μέσα στο Βατικανό, στο παρελθόν, διεπίστωσε ότι υπήρχε ο διάβολος, o οποίος έδρασε κατά του επίτιμου ποντίφικα».

Ο Φραγκίσκος, απάντησε με νόημα ότι «πρέπει να λατρεύουμε τον Θεό και όχι τα ψεύτικα είδωλα που μας σαγηνεύουν με το κύρος και την εξουσία με την γοητεία των ψευδών ειδήσεων». «Συναντάμε τον Κύριο μέσα στην ταπεινότητα και την σιωπή», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν είναι όμως μόνο σε προσωπικό επίπεδο η κόντρα. Μετά τον θάνατο του γερμανού επίτιμου πάπα η υπερσυντηρητική πτέρυγα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ανέβασε αισθητά τους τόνους φοβούμενη ότι μπορεί να τεθεί οριστικά στο περιθώριο. Η συζήτηση μάλιστα, για τη διαδοχή του Φραγκίσκου έχει ανοίξει και ήδη οι δύο πλευρές ετοιμάζουν τους εκλεκτούς τους.

Η κόντρα φαίνεται πως δεν θα σταματήσει, αντιθέτως θα υπάρξει πυροδότηση νέου κύκλου. Και αυτό, διότι σε λίγες ημέρες ο γραμματέας του Γιόσεφ Ράτσινγκερ θα παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο «Μόνον η αλήθεια, η ζωή μου δίπλα στον πάπα Βενέδικτο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News