Δείτε live: Η κηδεία του πρώην Πάπα Βενέδικτου - 100.000 πολίτες στο τελευταίο «αντίο»

Κόσμος
Δείτε live: Η κηδεία του πρώην Πάπα Βενέδικτου - 100.000 πολίτες στο τελευταίο «αντίο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με απόφαση της Ιταλίδας πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι, οι σημαίες, σε όλα τα δημόσια κτήρια της χώρας, κυματίζουν σήμερα μεσίστιες, σε ένδειξη πένθους

Στην τελετή της κηδείας του επίτιμου πάπα Βενέδικτου, στην κατάμεστη πλατεία του Αγίου Πέτρου, συμμετείχαν συνολικά 3.700 καθολικοί κληρικοί, ενώ από την Γερμανία, από την οποία καταγόταν ο εκλιπών ποντίφικας, έφτασαν στην Ρώμη 10 επίσκοποι. Ο Πάπας Φραγκίσκος έφτασε με αναπηρικό καροτσάκι στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, όπου βρίσκονται 100.000 άνθρωποι

Την τελετή παρακολούθησαν πάνω από χίλιοι δημοσιογράφοι, από 35 χώρες του κόσμου. Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των ιταλικών εβραϊκών αλλά και μουσουλμανικών κοινοτήτων. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Ιταλίας Πολύκαρπο. Την χώρα μας, η πρεσβευτής στο Βατικανό Κάτια Γεωργίου.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ιταλίας είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της χώρας, ενώ παρόντες, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου είναι μεταξύ των άλλων, ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, η πρόεδρος της Σλοβενίας Νατάσα Πιρτς Μουσάρ και η πρόεδρος της Ουγγαρίας, Καταλίν Νόβακ. Την Γαλλία εκπροσωπεί ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν.

Με απόφαση της Ιταλίδας πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι, οι σημαίες, σε όλα τα δημόσια κτήρια της χώρας, κυματίζουν σήμερα μεσίστιες, σε ένδειξη πένθους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News