Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Ο πρώην Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ ήταν αφιερωμένος στον διάλογο με την Ορθόδοξη Εκκλησία

Κόσμος
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Ο πρώην Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ ήταν αφιερωμένος στον διάλογο με την Ορθόδοξη Εκκλησία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος προσεύχεται για την ανάπαυση του Βενέδικτου ΙΣΤ', «ενός διακεκριμένου θεολόγου, αφιερωμένου στον διάλογο με την Ορθόδοξη Εκκλησία».

Με μια αναδρομή στο παρελθόν, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος αποχαιρετά τον πρώην Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ' που έφυγε από τη ζωή προχθές σε ηλικία 95 ετών και του οποίου η σορός τίθεται από σήμερα σε λαϊκό προσκύνημα στο Βατικανό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ενθυμείται την επίσκεψη του πρώην Ποντίφικα το 2006 στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, την οποία χαρακτηρίζει «ορόσημο στο οικουμενικό μας ταξίδι προς την ενότητα». Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος προσεύχεται για την ανάπαυση του Βενέδικτου ΙΣΤ', «ενός διακεκριμένου θεολόγου, αφιερωμένου στον διάλογο με την Ορθόδοξη Εκκλησία».

Μάλιστα, συνοδεύει τη σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφία από την επίσκεψη του 2006, όταν και ο ίδιος διακονούσε στην Πατριαρχική Αυλή, στο Φανάρι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News