ΝΑΤΟ: Περισσότερα όπλα για την Ουκρανία ζητά από τους συμμάχους ο Γενς Στόλτενμπεργκ

Κόσμος
ΝΑΤΟ: Περισσότερα όπλα για την Ουκρανία ζητά από τους συμμάχους ο Γενς Στόλτενμπεργκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Δύση θα πρέπει να εξοπλίσει την Ουκρανία με πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς, ο κ. Στόλτεμπεργκ ανέφερε ότι υπάρχει για αυτό συνεχής διάλογος μεταξύ των συμμάχων και του Κιέβου

Την παράδοση ακόμη περισσότερων όπλων στην Ουκρανία ζήτησε από τη Γερμανία και τις υπόλοιπες χώρες του ΝΑΤΟ ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, τονίζοντας ότι «αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να επιτύχουμε την ειρήνη».

«Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά η στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας είναι ο ταχύτερος τρόπος για την ειρήνη», δήλωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) και πρόσθεσε ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν «πρέπει να είναι βέβαιος ότι δεν θα πετύχει τον στόχο του, να πάρει τον έλεγχο της Ουκρανίας». Αναφερόμενος στο δικαίωμα της Ουκρανίας στην αυτοάμυνα, σημείωσε ακόμη ότι οι πρόσφατες ουκρανικές επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών στόχων στη Ρωσία «είναι απολύτως θεμιτές, καθώς κάθε χώρα έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της». Αντιθέτως, υπογράμμισε, δεν ισχύει το ίδιο για τις «μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές με στόχο να στερήσουν τους ουκρανούς αμάχους από νερό, θέρμανση και ηλεκτρικό ρεύμα μέσα στον χειμώνα».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Δύση θα πρέπει να εξοπλίσει την Ουκρανία με πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς, ο κ. Στόλτεμπεργκ ανέφερε ότι υπάρχει για αυτό συνεχής διάλογος μεταξύ των συμμάχων και του Κιέβου, ενώ τόνισε την «τεράστια» ανάγκη για πυρομαχικά και ανταλλακτικά για όλα τα οπλικά συστήματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία αρχείου ΑΡ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News