Η Balenciaga περνά στην αντεπίθεση - Ζητά αποζημίωση 25 εκατ. ευρώ από τους παραγωγούς

Κόσμος
Η Balenciaga περνά στην αντεπίθεση - Ζητά αποζημίωση 25 εκατ. ευρώ από τους παραγωγούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εταιρία θέλοντας να πετάξει την ευθύνη από πάνω της κατηγορεί τους παραγωγούς για μετά την φωτογράφιση με τα παιδιά και τα σαδομαζοχιστικά αρκουδάκια στα χέρια τους

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για την Balenciaga τις προηγούμενες ημέρες μετά την φωτογράφιση με τα παιδιά και τα σαδομαζοχιστικά αρκουδάκια στα χέρια τους. Οι πελάτες της γύρισαν την πλάτη και μάλιστα δημιούργησαν hashtags στα μέσα κοινωνικής ανεβάζοντας βίντεο που καίνε τα ρούχα και τα παπούτσια της εταιρείας λόγω αυτής της ενέργειας. Η Balenciaga, βλέποντας την καθίζηση που σημειώθηκε, πέρασε στην αντεπίθεση και θέλοντας να πετάξει από πάνω της κάθε ευθύνη, κατηγόρησε τους παραγωγούς, σύμφωνα με το reader.gr. Ο οίκος μόδας, κατέθεσε αγωγή, ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων, στους παραγωγούς North Six και στον σχεδιαστή του σετ της φωτογράφισης, Nicholas Des Jardins.

«Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη και αναλαμβάνω την ευθύνη», τα λόγια του καλλιτεχνικού διευθυντή και σχεδιαστή του οίκου Balenciaga μετά τον σάλο που προκάλεσε η καμπάνια με τα παιδιά. Ο Γεωργιανός σχεδιαστής Ντέμνα σε πρόσφατη δήλωση του είχε απολογηθεί λέγοντας τα εξής: «Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη για τη λανθασμένη καλλιτεχνική επιλογή του κόνσεπτ για την καμπάνια με τα παιδιά και αναλαμβάνω την ευθύνη. Ήταν ακατάλληλο τα παιδιά να προωθούν αντικείμενα που δεν είχαν καμία σχέση με αυτά». Ο σχεδιαστής συνέχισε: «Όσο και αν μερικές φορές θα ήθελα να προκαλέσω μια σκέψη μέσα από τη δουλειά μου, ΠΟΤΕ δεν θα είχα σκοπό να το κάνω αυτό με ένα τόσο φρικτό θέμα, όπως η κακοποίηση παιδιών που καταδικάζω. Τελεία. Πρέπει να μάθω από αυτό, να ακούσω και να συνεργαστώ με οργανώσεις παιδικής προστασίας για να μάθω πώς μπορώ να συνεισφέρω και να βοηθήσω σε αυτό το τρομερό θέμα».

Ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του, ο Ντέμνα σημείωσε: «Ζητώ συγγνώμη από οποιονδήποτε προσβλήθηκε από τις εικόνες και η Balenciaga έχει εγγυηθεί ότι θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα όχι μόνο για την αποφυγή παρόμοιων λαθών στο μέλλον αλλά και για την ανάληψη ευθύνης για την προστασία της παιδικής ευημερίας με κάθε τρόπο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News