Ερντογάν: «Κάναμε τους εχθρούς μας να αποδεχθούν την ικανότητά μας»

Κόσμος
Ερντογάν: «Κάναμε τους εχθρούς μας να αποδεχθούν την ικανότητά μας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Τουρκία θα ολοκληρώσει τη ζώνη ασφαλείας βάθους 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των νότιων συνόρων της», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε συγκέντρωση

Με κομπασό αναφέρθηκε στα περί «αιώνα της Τουρκίας» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας σε συγκέντρωση ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η Άγκυρα ανάγκασε ακόμα και τους εχθρούς της να αναγνωρίσουν τις δυνατότητές της και πρόσθεσε πως εάν είσαι αδύναμος, ξένοι προσπαθούν να σου δημιουργήσουν προβλήματα.

Είπε ακόμη, ότι η Τουρκία θα ολοκληρώσει τη ζώνη ασφαλείας βάθους 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των νότιων συνόρων της.

Μιλώντας σε συνάντηση στη νότια επαρχία Σανλιούρφα, ο Ερντογάν είπε ότι οι επιθέσεις δεν θα αποτρέψουν τη χώρα από την αποφασιστική στάση της για την ασφάλεια των νότιων συνόρων της.

«Θα ολοκληρώσουμε σίγουρα τον διάδρομο ασφαλείας βάθους 30 χιλιομέτρων που δημιουργούμε κατά μήκος των νότιων συνόρων μας, οι επιθέσεις δεν θα μειώσουν την αποφασιστικότητά μας», είπε.

«Βλέπεις τις αστάθειες, τις συγκρούσεις, τις καταστροφές, τα δεινά και την καταπίεση που προκάλεσαν στην περιοχή. Αν είσαι αδύναμος, θα υπάρξουν πολλοί ξένοι που θα ξεσηκώσουν προβλήματα. Βλέπετε εκείνους που έρχονται από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και δείχνουν τη σημαία τους, διεξάγουν πολέμους αντιπροσώπων σε αυτήν την περιοχή για τη δική τους ασφάλεια και πλούτο. Επιπλέον, αντιτίθενται στις προσπάθειες της Τουρκίας να εξασφαλίσει τα σύνορά της και τις ζωές των πολιτών της. Γιατί δεν νοιάζονται για τους Κούρδους, τους Άραβες, τους Τούρκους ή άλλους κύριους λαούς αυτής της αρχαίας γεωγραφίας. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα δικά τους πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα», είπε ο πρόεδρος Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Καθώς ο κόσμος παλεύει με πολλές κρίσεις, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας και του πολέμου, όχι μόνο αποδείξαμε τη δύναμη των υποδομών μας, αλλά και κάναμε όλους, εχθρούς ή πολέμιους, να αποδεχθούν την ικανότητά μας να χτίσουμε τον αιώνα της Τουρκίας. Αντιλαμβανόμαστε τις μέγιστες δυνατότητες της Τουρκίας σε όλους τους τομείς, από την παραγωγή έως τη διπλωματία», υπογράμμισε ο Πρόεδρος Ερντογάν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News