Νέες προκλήσεις από Τσαβούσογλου: «Τουρκικά τα νότια σύνορα της Ευρώπης»

Κόσμος
Νέες προκλήσεις από Τσαβούσογλου: «Τουρκικά τα νότια σύνορα της Ευρώπης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεπερνά τα όρια για ακόμα μια φορά η τουρκική προκλητικότητα καθώς για την Άγκυρα το νοτιότερο σύνορο της Ευρώπης είναι τουρκικό

Το άσπρο-μαύρο επιχειρεί να κάνει για άκομα μια φορά η Άγκυρα, διαστρεβλώνοντας μέχρι και τον ευρωπαϊκό χάρτη. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε σε ομιλία του στο 8ο Διεθνές Συνέδριο στη Ρώμη για τη Μεσόγειο, ότι τα νοτιότερα σύνορα της Ευρώπης δεν ξεκινούν με την Ελλάδα, αλλά με την Τουρκία.

«Η Τουρκία έχει σημαντική συμβολή στην ασφάλεια της Ευρώπης. Τα νότια σύνορα της Ευρώπης δεν αρχίζουν με την Ελλάδα. Τα νότια σύνορα της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ αρχίζουν από την Τουρκία. Στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, η Τουρκία παίζει ένα σημαντικό ρολό. Είμαστε η μόνη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που αγωνίζεται ενεργά με το ISIS», ανέφερε συγκεκριμένα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Συνεχίσε δε με τις ανυπόστατες τουρκικές αιτιάσεις ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος:

«Γιατί κινητοποιήθηκε η Τουρκία; Διότι η άλλη πλευρά, οι άλλες χώρες της Μεσόγειου, αγνόησαν την Τουρκία και τα δικαιώματα της ''ΤΔΒΚ'' . Εμείς κάνουμε έκκληση για την δίκαιη και ίση μοιρασιά όπως και οι πολίτες της ''ΤΔΒΚ'' πιστεύουν στην ίση μοιρασιά.

Αν δείτε στους χάρτες, προσπαθούν να μην αφήσουν τίποτα στην Τουρκία. Στο πεδίο και στο τραπέζι κινητοποιηθήκαμε και κάναμε μια καταγραφή της δική μας υφαλοκρηπίδας, ενώπιον του ΟΗΕ και καλέσαμε τους άλλους λέγοντας να συναντηθούμε όλοι και να συζητήσουμε πως μπορεί να γίνει η ίση μοιρασιά».

Όσο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Τούρκος ΥΠΕΞ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι χρειάζονται δύο άνθρωποι για να χορέψουν... τανγκό:

«Τις διαφορές μας με την γειτονική μας χώρα, την Ελλάδα, προσπαθούμε να τις λύσουμε με ειρηνικές διαδικασίες και με διπλωματία. Όμως για το ταγκό χρειάζονται δυο άνθρωποι. Η Ελλάδα πρέπει να έχει την ίδια σκέψη, όπως και οι ελληνοκύπριοι πρέπει να στηρίξουν τη δίκαιη μοιρασιά».

(φωτογραφία αρχείου ΑΡ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News