Γαλλία: Οι πολίτες καλούνται να παραδώσουν στην αστυνομία τα όπλα που έχουν στην κατοχή τους χωρίς άδεια

Κόσμος
Γαλλία: Οι πολίτες καλούνται να παραδώσουν στην αστυνομία τα όπλα που έχουν στην κατοχή τους χωρίς άδεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η οπλοκατοχή στη Γαλλία είναι πολύ πιο περιορισμένη απ' ό,τι στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, και τα εγκλήματα με πυροβόλα όπλα είναι σχετικά σπάνια, αλλά η κυβέρνηση επιδιώκει να περιορίσει τον αριθμό των παράνομων όπλων, που σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρχών αριθμούν περί τα έξι εκατομμύρια

Γάλλοι κάτοχοι όπλων παραδίδουν αυτή την εβδομάδα τα όπλα τους σε ειδικά σημεία παραλαβής της αστυνομίας ανά τη χώρα στο πλαίσιο μιας εκστρατείας για να συλλεχθούν πυροβόλα όπλα για τα οποία δεν υπάρχει νόμιμη άδεια και συχνά είναι οικογενειακά κειμήλια, τα οποία βρίσκονται κρυμμένα σε σοφίτες ή ξεχασμένα μέσα σε ντουλάπια.

Η οπλοκατοχή στη Γαλλία είναι πολύ πιο περιορισμένη απ' ό,τι στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, και τα εγκλήματα με πυροβόλα όπλα είναι σχετικά σπάνια, αλλά η κυβέρνηση επιδιώκει να περιορίσει τον αριθμό των παράνομων όπλων, που σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρχών αριθμούν περί τα έξι εκατομμύρια.

"Ήταν του πατέρα μου και δεν ήξερα τι να τα κάνω. Δεν μου αρέσουν τα όπλα και αφού υπάρχει τρόπος να απαλλαγώ από αυτά, έρχεται η στιγμή που πρέπει να ξεφορτώνεται κάποιος τέτοια ενθύμια", λέει ο Λιονέλ από αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας, στη νότια Γαλλία, όπου παρέδωσε τα όπλα του.

Τουφέκια, περίστροφα, πυρομαχικά, ακόμη και μαχαίρια και χειροβομβίδες, έχουν ήδη παραδοθεί σε 300 σημεία σημεία παραλαβής ανά τη Γαλλία από την έναρξη της εκστρατείας του υπουργείου Εσωτερικών στις 25 Νοεμβρίου.

Εκείνοι που παραδίδουν τα όπλα δεν αντιμετωπίζουν κυρώσεις. Μπορούν είτε να τα καταχωρίσουν είτε να τα αφήσουν στην αστυνομία.

Μέχρι χθες, 65.000 όπλα είχαν παραδοθεί μαζί με 1,6 εκατομμύριο σφαίρες και άλλα βλήματα.

Η εκστρατεία λήγει αύριο, Παρασκευή, και έπειτα τα όπλα που θα έχουν συλλεχθεί είτε θα δοθούν σε μουσεία είτε θα καταστραφούν.

Με πληροφορίες απο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News