Νέες απειλές Ερντογάν: «Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα όσοι παρενοχλούν τη χώρα μας»

Κόσμος
Νέες απειλές Ερντογάν: «Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα όσοι παρενοχλούν τη χώρα μας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αν κάποιος παρενοχλήσει την Τουρκία θα τον κάνουμε να πληρώσει το τίμημα. Δεν το είπαμε τυχαία ότι μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

«Κάναμε ό,τι χρειαζόταν από ξηρά και αέρος, θα συνεχίσουμε», απείλησε ο Τούρκος πρόεδρος. «Οι δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας δεν λειτουργούν με άδεια. Αν πρόκειται να κάνουμε ένα βήμα, θα αποφασίσουμε και θα το κάνουμε» είπε.

«Αν κάποιος παρενοχλήσει την Τουρκία θα τον κάνουμε να πληρώσει το τίμημα. Δεν το είπαμε τυχαία ότι μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την επιστροφή του από το Κατάρ, όπου παρακολούθησε την τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Ερωτηθείς για την αεροπορική επιδρομή με την κωδική ονομασία «Γιαταγάνι» στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία, ο Ερντογάν είπε: «Συμμετείχαν 70 αεροσκάφη και drones UAV. Στο Ιράκ, η επιδρομή έγινε σε βάθος 140 χιλιομέτρων και επλήγησαν 45 βάσεις «τρομοκρατών» και στη Συρία σε βάθος 20 χιλιομέτρων και χτυπήθηκαν 44 βάσεις», είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε απειλητικά: «Δεν μίλησα ούτε με τον Μπάιντεν ούτε με τον Πούτιν για την επιχείρηση. Οι δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας δεν λειτουργούν με άδεια. Αν πρόκειται να κάνουμε ένα βήμα, θα αποφασίσουμε και θα το κάνουμε… Η Αμερική πρέπει να ξέρει για εμάς τώρα. Μάλλον ξέρει. Ας ελπίσουμε ότι όλοι θα δούν ότι μπορούμε και πρέπει να κάνουμε πιο σημαντικά βήματα αποφασιστικά στην επόμενη διαδικασία. Λυπούμαστε γιατί η Αμερική έχει στείλει εξοπλισμό στη ζώνη του τρόμου στη Συρία. Αυτά γίνονταν από την εποχή Ομπάμα, συνεχίστηκαν και κατά την εποχή του Τραμπ και συνεχίζονται επί Μπάιντεν», υποστήριξε ο Ερντογάν.

Στο ερώτημα αν η επιχείρηση στις δύο χώρες θα συνεχιστεί και αν η Άγκυρα έχει πάρει «πράσινο φως» από τη Μόσχα, ο Τούρκος πρόεδρος, ισχυρίστηκε ότι στη Συρία και το Ιράκ δρουν «τρομοκρατικές οργανώσεις που αυτή τη στιγμή σχεδιάζουν πολλές επιθέσεις ή που πραγματοποιούν τέτοιες επιθέσεις και αποτελούν απειλή. Αυτό είναι τόσο στο Ιράκ όσο και στην πλευρά της Συρίας. Το να εξουδετερώσουμε αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις και να τις καταστρέψουμε είναι αναπόσπαστο καθήκον των δυνάμεων ασφαλείας μας αυτή τη στιγμή. Και δεν περιορίζεται μόνο σε μια αεροπορική εκστρατεία. Το πόσες δυνάμεις πρέπει να εμπλακούν θα το αποφασίσουν το Υπουργείο Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο μας, από κοινού. Έχουμε ήδη κάνει διπλωματικές επαφές με τις χώρες που έχουν παρουσία στην περιοχή αυτή και έχουμε κάνει και κάνουμε τα βήματά μας, αναλόγως…Έχουμε επίσης συμφωνία με τους Ρώσους στο Σότσι το 2019. Είχαν την ευθύνη να καθαρίσουν τους τρομοκράτες στην περιοχή. Δυστυχώς, παρόλο που τους το υπενθυμίζαμε πολλές φορές, δεν το έκαναν αυτό, δεν μπορούν. Είπαμε ότι δεν θα μείνουμε σιωπηλοί εναντίον και ότι θα λάβουμε μέτρα εναντίον των τρομοκρατών εκεί, εάν δεν μπορούν να το κάνουν οι ίδιοι με οποιονδήποτε τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό εξουδετερώσαμε ς 12 στόχους τρομοκρατών στο Κομπάνι. Κάναμε ό,τι χρειαζόταν από ξηρά και αέρος. Θα συνεχίσουμε», απείλησε ο Ερντογάν.

Φωτογραφία αρχείου: Associated press

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News