Τουρκία: Σοκαριστικές εικόνες ακραίας κακοποίησης ασθενούς στην εντατική ιδιωτικού νοσοκομείου

Κόσμος
Τουρκία: Σοκαριστικές εικόνες ακραίας κακοποίησης ασθενούς στην εντατική ιδιωτικού νοσοκομείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκληρές εικόνες με θύμα έναν ανήμπορο ασθενή

Δεν χωρούν περιγραφές οι εικόνες φρίκης που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας από ιδιωτικό νοσοκομείο στο Τοκάτ της Τουρκίας, όπου νοσοκόμες ασκούν ακραία βία σε κατάκοιτο ασθενή, κλείνοντας του το στόμα και σφίγγοντας τον λαιμό του, την ώρα που εκείνος βρίσκεται στο κρεβάτι μη έχοντας δυνάμεις να προστατευθεί.

Το ανατριχιαστικό συμβάν είχε σημειωθεί πριν από περίπου πέντε μήνες σε ιδιωτικό νοσοκομείο που λειτουργεί στην πόλη Τοκάτ -στην βόρεια Τουρκία- προτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του το protothema.gr, σύμφωνα με το İhlas News Agency, το περιστατικό σημειώθηκε στις 6 Ιουλίου σε ιδιωτικό νοσοκομείο της πόλης. Ο ασθενής ήταν κάτοικος Γαλλίας και ενώ βρισκόταν την πόλη, όταν έπαθε ξαφνικά εγκεφαλική αιμορραγία και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κρατικό Νοσοκομείο και από εκεί τον έστειλαν σε ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα, όπου νοσηλεύτηκε στην εντατική.

Καθώς συγγενείς και επισκέπτες ήταν αδύνατο να έρθουν σε επαφή μαζί του μέσα στην εντατική, υπήρχαν κάμερες τοποθετημένες έξω από τον θάλαμο, ώστε να μπορούν να τον βλέπουν. Έτσι, συγγενείς του θύματος αντίκρισαν ξαφνικά τους δύο νοσοκόμους να προσπαθούν να τον βλάψουν και να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του.

Οι συγγενείς αμέσως ακολούθησαν τη δικαστική οδό σε βάρος των δύο νοσηλευτριών με τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες για την παραδειγματική τους τιμωρία. Κατέθεσαν μήνυση στο Υπουργείο Υγείας και μια ακόμη ποινική μήνυση στην Εισαγγελία του Τοκάτ, αν και αρχικά υπήρξε μια προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης. Και οι δύο νοσηλευτές απολύθηκαν.

«Έπαθα εγκεφαλικό. Ήρθα στο Κρατικό Νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Έμεινα 3 μέρες και μετά με μετέφεραν στο νοσοκομείο Medicalpark. Έμεινα εκεί για 13 μέρες. Είδα βία. Έμαθα τι πέρασα αφού συνήλθα και είδα τα βίντεο. Η ψυχή μου έχει σπάσει. Έκανα παράπονα αλλά δεν βγήκε τίποτα. Υπάρχει απόφαση μη δίωξης. Ειπώθηκε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία. Συγκάλυψαν την υπόθεση. Θα συνεχίσω τον νόμιμο αγώνα μου. Ό,τι πρέπει να γίνει, κάντε το. Προσπάθησε να στραγγαλίσει. Προσπάθησε να μου βγάλει τα μάτια. Με χτύπησαν στα πόδια. Κάναμε αναφορά στο Υπουργείο Υγείας. Περιμένω απάντηση, καθώς μου είπαν "δεν υπάρχει κανένα στοιχείο"» τόνισε το θύμα σύμφωνα με πηγές του İhlas News Agency.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρεττίν Κοτζά καταδίκασε τις ενέργειες με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Τα πλάνα που φέρεται να έχουν καταγραφεί στο νοσοκομείο Tokat Medical Park, που δείχνουν ότι ασθενής έχει υποστεί βία από κάποιους υπαλλήλους είναι λυπηρό και απαράδεκτο. Το Υπουργείο μας ξεκίνησε αμέσως έρευνα στο αρμόδιο νοσοκομείο. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει ότι θα γίνουν τα απαραίτητα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News