Ρωσία: Ο Ναβάλνι μεταφέρθηκε σε ξεχωριστό κελί

Κόσμος
Ρωσία: Ο Ναβάλνι μεταφέρθηκε σε ξεχωριστό κελί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκεκριμένα ο Αλεξέι Ναβάλνι μεταφέρθηκε σε ξεχωριστό κελί στην αποικία κρατουμένων στην περιοχή Βλαντίμιρ

Ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος εκτίει την ποινή του στη σωφρονιστική αποικία αριθ. 6 στο Μελέχοβο της περιοχής Βλαντίμιρ, μεταφέρθηκε σε μια εσωτερική μονάδα με ξεχωριστά κελιά. Αυτό αναφέρεται στο κανάλι ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram του ρώσου πολιτικού, για την οποία λέει ότι αυτή είναι η δική μας φυλακή μέσα στην αποικία κρατουμένων.

«Είναι ένα κανονικό στενό κελί, σαν κελί τιμωρίας, μόνο που μπορείς να έχεις μαζί σου όχι ένα βιβλίο, αλλά δύο, και να χρησιμοποιείς ένα κυλικείο της φυλακής, αν και με πολύ περιορισμένο χρηματικό ποσό», δήλωσε ο Ναβάλνι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην εν λόγω μονάδα δεν προβλέπονται επισκέψεις μεγάλης χρονικής διαρκείας από συγγενείς για τους κρατούμενους.

«Είχα δικαίωμα σε μια μακράς διάρκειας επίσκεψη από τους συγγενείς μου μόλις έφτασα στη ζώνη, αλλά δεν μου την έδωσαν, λέγοντάς μου να περιμένω τέσσερις μήνες. Περίμενα. Τρεις ημέρες πριν από την επίσκεψη μου είπαν ότι θα με μετέφεραν σε κελί με αυστηρό καθεστώς και ότι θα δεχόμουν επίσκεψη μία φορά κάθε έξι μήνες. Πρέπει να περιμένετε. Περίμενα. Η μητέρα μου και ο πατέρας μου είχαν ήδη ετοιμάσει τις βαλίτσες τους, ένα από τα παιδιά επρόκειτο να έρθει, η Γιούλια. Ήταν τέσσερις ημέρες πριν από την επίσκεψη και μου είπαν ότι θα με μετέφεραν σε σωφρονιστικό κατάστημα. Δεν γίνονται μεγάλης διάρκειας επισκέψεις εκεί.

Έτσι δεν θα έχω άλλες επισκέψεις και η διοίκηση είναι ευχαριστημένη και ικανοποιημένη και τα αφεντικά είναι ικανοποιημένα», δήλωσε ο πολιτικός.

Ο χώρος τύπου κελιού είναι ένα ειδικό κελί φυλακής στο οποίο κρατούνται οι κατάδικοι που έχουν μεταφερθεί εκεί για κάποιο αδίκημα. Πρόκειται για έναν ειδικό χώρο που κλειδώνει, και όπου οι κατάδικοι διαμένουν κατά τη διάρκεια της ποινής τους (έως έξι μήνες). Όσοι ανήκουν στον χώρο αυτό δεν απαλλάσσονται από την εργασία, αλλά εργάζονται χωριστά από τους άλλους.

Οι κατάδικοι στον χώρο αυτό έχουν δικαίωμα να προαυλίζονται για 30 λεπτά την ημέρα και να λαμβάνουν ένα δέμα κάθε σε έξι μήνες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Novaya Gazeta.Europe

(φωτογραφία αρχείου ΑΡ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News