Νέες προκλήσεις Οκτάι στα κατεχόμενα της Κύπρου - Βρέθηκε στον χώρο ανέγερσης του νέου «προεδρικού»

Κόσμος
Νέες προκλήσεις Οκτάι στα κατεχόμενα της Κύπρου - Βρέθηκε στον χώρο ανέγερσης του νέου «προεδρικού»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επισκέφθηκε τον χώρο που θα ανεγερθεί το νέο «προεδρικό» και την «ψευδοβουλή»

«Το έργο είναι η σφραγίδα της πολιτικής των «δύο ισότιμων κρατών» ανέφερε ο Τούρκος αντιπρόεδρος που συνοδευόταν μόνο από κρατικά μέσα ενημέρωσης

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουατ Οκτάι, επισκέφθηκε σήμερα στα κατεχόμενα της Κύπρου τον χώρο ανέγερσης του νέου «προεδρικού», της νέας «βουλής» και του «εθνικού κήπου», συνοδευόμενος μόνο από τουρκικά κρατικά Μέσα Ενημέρωσης και με τους τουρκοκύπριους δημοσιογράφους να παρακολουθούν από απόσταση... ασφαλείας

Από εκεί, ο Τούρκος αντιπρόεδρος έστειλε το μήνυμα ότι το συγκρότημα είναι ένα έργο που ενσαρκώνει την «πολιτική της κυριαρχίας και των δύο ισότιμων κρατών».

«Θα είναι η μεγαλύτερη σφραγίδα στο νησί στη βάση της κυριαρχίας της «τδβκ» και των δύο ισότιμων κρατών. Είναι μια σφραγίδα και του σήμερα και του αύριο» συμπλήρωσε.

Ο Οκτάι συνοδευόταν στην επίσκεψη από τον Τούρκο Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, τον «πρωθυπουργό», Ουνάλ Ουστέλ κι άλλους αξιωματούχους.

Να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη επίσκεψη δεν επιτράπηκε στα ΜΜΕ να ακολουθήσουν τον Τούρκο αντιπρόεδρο και την υπόλοιπη συνοδεία του παρά μόνο στα συνεργεία της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης και του τουρκικού πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού. Εκπρόσωποι των τουρκοκυπριακών ΜΜΕ παρακολουθούσαν από μακριά.

Όπως μεταδίδει το sigmalive.com, όταν ο Τούρκος αντιπρόεδρος ανέβηκε στο βήμα της τελετής για να μιλήσει, μια ομάδα παρευρισκόμενων ανέμιζαν σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, φωνάζοντας το σύνθημα «Η Κύπρος είναι τουρκική και τουρκική θα παραμείνει» και οι συμμετέχοντες στα εγκαίνια χειροκρότησαν. Ο Φουατ Οκτάι απευθυνόμενος σε αυτούς είπε: «Το μήνυμα και η απάντηση δίνονται από εδώ κι έτσι θα είναι: Θα συνεχίσει όπως είναι από το 1571» σε μια αναφορά στην οθωμανική κατάκτηση του νησιού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News