Εκλογές στο Ισραήλ: Επιστροφή Νετανιάχου δείχνουν τα exit polls

Κόσμος
Εκλογές στο Ισραήλ: Επιστροφή Νετανιάχου δείχνουν τα exit polls

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα κόμματα του δεξιού - ακροδεξιού συνασπισμού «Θρησκευτικός Σιωνισμός» που αναμένεται να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση υπό τον Νετανιάχου, εξασφαλίζουν γύρω στις 15 έδρες σύμφωνα με τα exit polls

Την επιστροφή του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην εξουσία παρά το γεγονός ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη κατηγορούμενος για διαφθορά σε μια σειρά από υποθέσεις δείχνουν τα πρώτα exit polls μετά το κλείσιμο της κάλπης στο Ισραήλ.

Ο 73χρονος πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης της παράταξης Λικούντ, ο πολιτικός με την μακροβιότερη θητεία στην πρωθυπουργία στην ιστορία της χώρας φαίνονταν να εξασφαλίζει την πλειοψηφία στην Ισραηλινή Βουλή, την Κσενέτ και να επιστρέφει στην πρωθυπουργία.

Το μπλοκ που τον υποστηρίζει πάντα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εμφανίζεται να εξασφαλίζει 61 με 62 έδρες σε σύνολο 120 ενώ η παράταξη του, το Λικούντ εκτιμάται πως θα εξασφαλίσει 30 με 31 έδρες. Στον αντίποδα το κόμμα Γες Ατίντ του Γιαΐρ Λαπίντ βρίσκεται κοντά στις 24 με 25 έδρες. 

Τα κόμματα του δεξιού - ακροδεξιού συνασπισμού «Θρησκευτικός Σιωνισμός» που αναμένεται να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση υπό τον Νετανιάχου, εξασφαλίζουν γύρω στις 15 έδρες σύμφωνα με τα exit polls. 

Οι 6,8 εκατομμύρια ψηφοφόροι, που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, είχαν  να επιλέξουν ανάμεσα σε περίπου 40 ψηφοδέλτια, τα οποία περιορίζονται κυρίως σε δύο στρατόπεδα: αυτό που τάσσεται υπέρ μιας επιστροφής στην εξουσία του δεξιού Μπενιαμίν Νετανιάχου και αυτό που θέλει να παραμείνει στην εξουσία ένας ετερόκλητος συνασπισμός, του οποίου ηγείται ο κεντρώος Γιαΐρ Λαπίντ. Τα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται εντός της εβδομάδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News