Έλον Μασκ: Προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν το αινιγματικό tweet του στα ελληνικά

Κόσμος
Έλον Μασκ: Προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν το αινιγματικό tweet του στα ελληνικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι χρήστες του διάσημου κοινωνικού δικτύου προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς είχε στο μυαλό του και γιατί χρησιμοποίησε την ελληνική γλώσσα

Το αινιγματικό tweet του Έλον Μασκ στα ελληνικά και το τί εννοούσε με τη λέξη «διαλεκτική» που έγραψε στα ελληνικά στον λογαριασμό του στο Twitter, προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν 110 εκατ. followers του Έλον Μασκ που προσπαθούν να καταλάβουν τι εννοούσε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη.

Το google translate έχει χτυπήσει «κόκκινο» 

Οι χρήστες του διάσημου κοινωνικού δικτύου προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς είχε στο μυαλό του και γιατί χρησιμοποίησε την ελληνική γλώσσα.

Οι περισσότεροι πάντως υποστήριξαν ότι ο λόγος που έγραψε αυτή τη λέξη έχει να κάνει με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Έλον Μασκ βρέθηκε το καλοκαίρι στην Ελλάδα για ένα ολιγοήμερο διάλλειμα από το πρόγραμμά του.

Μόλις τρεις ώρες μετά το αινιγματικό tweet του Musk, πάντως, αυτό έχει συγκεντρώσει σχεδόν 5.700 απαντήσεις και σχεδόν 3.000 retweets.

Για την ιστορία, η λέξη διαλεκτική προέρχεται από την ελληνική λέξη διαλέγομαι, που σημαίνει διεξάγω συζήτηση.

Στην αρχαιότητα με τη διαλεκτική εννοούσαν την τέχνη να φτάνει κανείς στην αλήθεια μέσω της σύγκρουσης αντιθέτων απόψεων.

Ο όρος αυτός από την αρχαιότητα αναφέρεται ειδικότερα στη λογική αμφισβήτηση, δηλαδή στην αρχική τέχνη του «διαλέγεσθαι» με ερωτήσεις και στη συνέχεια αποκρίσεις. Λέγεται ότι πρώτος που δημιούργησε και εξάσκησε την τέχνη αυτή ήταν ο Ζήνων ο Ελεάτης, και την οποία στη συνέχεια ανέπτυξε ο Πλάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News