Ιταλία: Νεκροταφείο καταρρέει και τα φέρετρα κρέμονται στον αέρα (βίντεο)

Κόσμος
Ιταλία: Νεκροταφείο καταρρέει και τα φέρετρα κρέμονται στον αέρα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι απίστευτες εικόνες έρχονται από την Νάπολη της Ιταλίας

Κυριολεκτικά στον αέρα κρέμονται δώδεκα φέρετρα μετά την κατάρρευση ενός τετραώροφου κτιρίου που περιέχει τάφους και οστεοφυλάκια στο Ποτζορεάλε, το παλαιότερο νεκροταφείο της Νάπολης.

Οι Αρχές αναγκάστηκαν να το κλείσουν, καθώς ξεκίνησε έρευνα για την κατάρρευση του μαρμάρινου κτιρίου, ονόματι «Ανάσταση», στην περιοχή Πόρτα Μπαλεστριέρι του κοιμητηρίου.

Την ώρα της κατάρρευσης, ευτυχώς, δεν βρίσκονταν εκεί επισκέπτες, αναφέρει δημοσίευμα του Guardian. «Της κατάρρευσης προηγήθηκε ένας κρότος και σηκώθηκε πυκνό σύννεφο σκόνης», δήλωσε ο Vincenzo Santagada, δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος των νεκροταφείων της πόλης και προσέθεσε ότι «ως διοίκηση, φροντίζουμε για όλα τα απαραίτητα».

Εν τω μεταξύ, από τον Ιανουάριο, μια άλλη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, που αφορά επίσης το γκρέμισμα κτιρίου στο νεκροταφείο. Εκείνη τη φορά καταστράφηκαν 300 τάφοι. Οι οικογένειες των νεκρών είναι σε έξαλλη κατάσταση.

Ο Maurizio Boddi, του οποίου η σύζυγος, οι γονείς και τα πεθερικά είναι θαμμένα σε αυτό το κτίριο, είπε στην ιταλική εφημερίδα Dire: «Εγώ ήμουν τυχερός γιατί τα δικά μας φέρετρα ήταν πιο βαθιά και δεν έπεσαν έξω». Πολιτικοί και πολλοί κάτοικοι που μένουν στην περιοχή λένε ότι τα νεκροταφεία της Νάπολης δεν φροντίζονται εδώ και χρόνια. «Υπήρξε μια νέα κατάρρευση στο νεκροταφείο Ποτζοράλε», έγραψε στο Facebook ο Francesco Emilio Borelli, περιφερειακός σύμβουλος του κόμματος Europa Verde (Πράσινη Ευρώπη). «Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση». Τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, 200 φέρετρα έπεσαν στη θάλασσα στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Καμόλι της Λιγουρίας, στη βόρεια Ιταλία, μετά την κατάρρευση τμημάτων ενός νεκροταφείου από κατολίσθηση, η οποία επίσης κατέστρεψε δύο παρεκκλήσια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News