Πόλεμος στην Ουκρανία: Επικοινωνία Πούτιν-Μακρόν για τα πυρηνικά της Ζαπορίζια

Κόσμος
Πόλεμος στην Ουκρανία: Επικοινωνία Πούτιν-Μακρόν για τα πυρηνικά της Ζαπορίζια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τη Γαλλία, ο Μακρόν «υπογράμμισε για άλλη μια φορά την ανησυχία του για τους κινδύνους που εγκυμονεί η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια»

Σύμφωνα με τη Γαλλία, ο Μακρόν «υπογράμμισε για άλλη μια φορά την ανησυχία του για τους κινδύνους που εγκυμονεί η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια».

Ο Γκουτέρες ζητά από την Ρωσία να μην αποσυνδέσει τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια από το ουκρανικό δίκτυο

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ότι ο Πούτιν, κατηγορώντας το Κίεβο για τους βομβαρδισμούς της κατεχόμενης από τους Ρώσους περιοχής του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία, είπε πως υπάρχει κίνδυνος για μία «μεγάλου βεληνεκούς καταστροφή».

Το Reuters προσθέτει πως οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν πως υπάρχει ανάγκη αποστολής ομάδας της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού.

Οι δύο πρόεδροι θα συζητήσουν ξανά μεταξύ τους τις επόμενες ημέρες για το θέμα αυτό, μετά από συζητήσεις μεταξύ των τεχνικών ομάδων και πριν από την ανάπτυξη της αποστολής, ανέφερε η γαλλική προεδρία.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν είπε στον Μακρόν ότι υπάρχουν «εμπόδια» στη μεταφορά ρωσικών τροφίμων και λιπασμάτων στις παγκόσμιες αγορές.

Φωτογραφία αρχείου AP 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News