Λονδίνο: Ανακοίνωσε σχέδια για εκτεταμένη χρήση οχημάτων αυτόνομης οδήγησης μέχρι το 2025

Κόσμος
Λονδίνο: Ανακοίνωσε σχέδια για εκτεταμένη χρήση οχημάτων αυτόνομης οδήγησης μέχρι το 2025

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θέλει να επωφεληθεί από την αναδυόμενη αγορά των αυτόνομων οχημάτων, την οποία υπολογίζει σε 42 δισεκ. στερλίνες και για την οποία εκτιμά ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει 38.000 νέες θέσεις εργασίας

Η Βρετανία δήλωσε σήμερα πως μέχρι το 2025 θέλει να υπάρχουν στους βρετανικούς δρόμους πολλά αυτοκίνητα αυτόνομης οδήγησης και ανακοίνωσε σχέδια για νέους νόμους και χρηματοδότηση 100 εκατ. στερλινών.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θέλει να επωφεληθεί από την αναδυόμενη αγορά των αυτόνομων οχημάτων, την οποία υπολογίζει σε 42 δισεκ. στερλίνες και για την οποία εκτιμά ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει 38.000 νέες θέσεις εργασίας.

«Θέλουμε το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης και της χρήσης αυτής της φανταστικής τεχνολογίας και γι' αυτό επενδύουμε εκατομμύρια σε ζωτικής σημασίας έρευνα για την ασφάλεια και θεσπίζουμε νομοθεσία για να εξασφαλίζουμε ότι θα έχουμε τα πλήρη οφέλη που υπόσχεται αυτή η τεχνολογία», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Ενώ μερικά οχήματα με χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης μπορεί να επιτραπούν σε μεγάλους δρόμους από την ερχόμενη χρονιά, η σημερινή ανακοίνωση θέτει επίσης το πλαίσιο για μια πολύ ευρύτερη κυκλοφορία τους, περιλαμβανομένων των δημόσιων μεταφορών και των οχημάτων διανομής.

Το πακέτο χρηματοδότησης περιλαμβάνει 35 εκατ. στερλίνες για έρευνα για την ασφάλεια, η οποία θα τροφοδοτήσει τη νέα νομοθεσία που σχεδιάζεται να έχει θεσπιστεί ως το 2025.

«Η νομοθεσία θα προβλέπει ότι οι κατασκευαστές είναι υπεύθυνοι για τις δράσεις του οχήματος κατά την αυτόνομη οδήγησή του, πράγμα που σημαίνει πως δεν θα ευθύνεται κάποιος άνθρωπος-οδηγός για συμβάντα που σχετίζονται με την οδήγηση στο διάστημα που το όχημα ελέγχει το ίδιο την οδήγησή του», αναφέρεται σε κυβερνητική δήλωση.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News