Νέα Ζηλανδία: Καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες - Εκκενώθηκαν κατοικίες

Κόσμος
Νέα Ζηλανδία: Καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες - Εκκενώθηκαν κατοικίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκκενώθηκαν διακόσιες κατοικίες, λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων που έπληξαν σήμερα το νότιο νησί της Νέας Ζηλανδίας

Το Νότιο Νησί της Νέας Ζηλανδίας, επλήγη σήμερα από καταρρακτώδεις βροχές. Πλημμύρισαν ποταμοί, κατοικίες και δρόμοι και υποχρέωσαν τα μέλη άνω των 200 νοικοκυριών να απομακρυνθούν από τις οικίες τους.

Ειδικότερα, περίπου 70 σπίτια στο Νέλσον, στο βόρειο τμήμα του Νοτίου Νησιού, και άλλα 140 στην Δυτική Ακτή εκκενώθηκαν, σύμφωνα με υπολογισμούς του τοπικού τηλεοπτικού δικτύου 1News.

Τα μέσα ενημέρωσης προβάλλουν βίντεο με εικόνες από πλημμυρισμένα ποτάμια, δρόμους και σωστικά συνεργεία που χρησιμοποιούν λέμβους για να ελέγξουν πλημμυρισμένες περιοχές.

Η μετεωρολογική υπηρεσία Metservice της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε ότι το ύψος της βροχής στις οροσειρές στο δυτικό και το βόρειο τμήμα του Νοτίου Νησιού μπορεί να φτάσει σε έως και 500 χιλιοστά από σήμερα ως την Παρασκευή. Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε στο Νέλσον και τη Δυτική Ακτή. Η υπηρεσία πολιτικής άμυνας για την περιοχή Μπούλερ της Δυτικής Ακτής, Al Lawn, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ζητήθηκε από κατοίκους της πόλης Γουέστπορτ να απομακρυνθούν προτού σκοτεινιάσει διότι είναι πιθανόν η στάθμη των υδάτων στον ποταμό Μπούλερ να φτάσει στα ανώτατα επίπεδα αύριο, Πέμπτη.

Ωστόσο οι αρχές δεν προχώρησαν στην απομάκρυνση όλων των κατοίκων της πόλης, καθώς οι προβλέψεις για την άνοδο της στάθμης των υδάτων του ποταμού υποβαθμίστηκαν.

Πριν από τις πρόσφατες αυτές καταιγίδες, η Νέα Ζηλανδία επλήγη από ασυνήθιστα επίπεδα υγρασίας. Σε ισχύ έχουν τεθεί προειδοποιήσεις για σοβαρά καιρικά φαινόμενα σε τμήματα του Νοτίου Νησιού, ενώ κακοκαιρία αντιμετωπίζει επίσης και το Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News