Επικεφαλής του αμερικανικού CDC για την πανδημία: «Αποτύχαμε στην έγκαιρη αντιμετώπισή της»

Κόσμος
Επικεφαλής του αμερικανικού CDC για την πανδημία: «Αποτύχαμε στην έγκαιρη αντιμετώπισή της»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Τετάρτη, 17 Αυγούστου η επικεφαλής της κορυφαίας υπηρεσίας δημόσιας υγείας των ΗΠΑ CDC, ανακοίνωσε μία αναδιάρθρωση του οργανισμού, με σκοπό να τον κάνει πιο «ευκίνητο»

Τα αντανακλαστικά CDC, απέναντι στην πανδημία δεν ήταν τα επιθυμητά ενώ κρίνεται αναγκαία μία κίνηση αναδιάρθρωσης, ανέφερε η επικεφαλής του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων, Ροσέλ Ουαλένσκι.

«Τα θαλασσώσαμε» τόνισε συγκεκριμένα η Ουαλένσκι δυόμιση χρόνια μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού. Σε συνάντηση που είχε η διευθύντρια με υψηλόβαθμα στελέχη του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων, εστίασε στην ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στη δημόσια υγεία και στις προσπάθειες πρόληψης πανδημιών, χωρίς να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις δημοσιεύσεις για σπάνια νοσήματα.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές στις οποίες θα κληθεί να κινηθεί το CDC δόθηκαν ύστερα από πολύμηνη κριτική για την αντίδραση του Κέντρου απέναντι στο ξέσπασμα της πανδημίας.

Ειδικότερα, οι οδηγίες που εξέδιδε το CDC για τη χρήση μασκών και άλλα μέτρα προκαλούσαν ορισμένες φορές σύγχυση, ενώ σε άλλες περιπτώσεις δεν υπήρξε σωστή αξιολόγηση της κατάστασης.

Σύμφωνα με έγγραφο που αναγνώστηκε στο πλαίσιο της συνάντησης, οι δημόσιες συστάσεις προκαλούσαν συχνά σύγχυση. 

(Φωτογραφία AP)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News