Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από τουρκικό πλήγμα στη βόρεια Συρία

Κόσμος
Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από τουρκικό πλήγμα στη βόρεια Συρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αεροπορική επιδρομή είχε στόχο μια θέση στο χωριό Τζαρκάλι

Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε τουρκική επιδρομή εναντίον μίας θέσης των δυνάμεων του καθεστώτος στη βόρεια Συρία, έπειτα από συγκρούσεις στη διάρκεια της νύχτας ανάμεσα στις δυνάμεις της Άγκυρας και τους Κούρδους μαχητές, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση.

"Έντεκα μαχητές σκοτώθηκαν σε τουρκικό αεροπορικό πλήγμα που είχε στόχο μία θέση του συριακού καθεστώτος (...) κοντά στα σύνορα με την Τουρκία", ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Δεν γνωρίζουμε αν προέρχονται όλοι από τις δυνάμεις του καθεστώτος ή αν είναι Κούρδοι μαχητές που ελέγχουν τη ζώνη", δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντελραχμάν.

Η αεροπορική επιδρομή είχε στόχο μια θέση των δυνάμεων του καθεστώτος στο χωριό Τζαρκάλι, δυτικά της συνοριακής πόλης Κομπάνι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια σε ζώνες που τελούν υπό τον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα με την Τουρκία στο πλαίσιο συμφωνιών που αποσκοπούσαν να αναχαιτίσουν τις διασυνοριακές επιθέσεις της Άγκυρας με στόχο τους Κούρδους μαχητές τους οποίους θεωρεί "τρομοκράτες".

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας ανάμεσα στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), υπό την ηγεσία Κούρδων μαχητών, και τις τουρκικές δυνάμεις, που ενέτειναν τους βομβαρδισμούς τους εναντίον κουρδικών θέσεων έπειτα από επίθεση εναντίον μιας θέσης τους στην τουρκική πλευρά των συνόρων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Η σύγκρουση στη Συρία, που ξεκίνησε το 2011, έχει γίνει πιο περίπλοκη μετά την επέμβαση διαφόρων οργανώσεων και ξένων δυνάμεων. Έχει προκαλέσει περίπου μισό εκατομμύριο θανάτους, εκατομμύρια εκτοπισμένους και πρόσφυγες και τον κατακερματισμό της χώρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία αρχείου AP)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News