Αυτό είναι το πιο περίεργο τούνελ του κόσμου - Που βρίσκεται (βίντεο)

Κόσμος
Αυτό είναι το πιο περίεργο τούνελ του κόσμου - Που βρίσκεται (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τούνελ έχει μήκος 11,5 χιλιομέτρων και είναι πανέμορφο αλλά ταυτόχρονα και πάρα πολύ επικίνδυνο

Στην νοτιοδυτική Κίνα, υπάρχει ένα ιδιαίτερο και μαγευτικό τούνελ, στην πόλη Chongqing.

Η ιδιαίτερη αυτή οδική σήραγγα, η οποία λέγεται Chengkai, είναι η πιο όμορφη αλλά συγχρόνως και η πιο επικίνδυνη του κόσμου. Εγκαινιάστηκε στις 31 Ιουλίου και επιτρέπει στους οδηγούς να εκτελέσουν γρηγορότερα το ταξίδι μεταξύ των πόλεων Chengkou – Kaizhou.

Συγκεκριμένα, στο τούνελ αυτό υπάρχουν τοιχογραφίες με τις τέσσερις εποχές (χειμώνας, άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο), η οποία διαδέχεται η μία την άλλη.

Οι τοιχογραφίες αυτές, είναι ζωγραφισμένες στο χέρι από τους σπουδαστές της Ακαδημίας Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού Τοπίου στο Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνίας και Σχεδιασμού της πόλης Chongqing.

Το θέαμα είναι τόσο μαγευτικό καθώς πολλές είναι οι τοιχογραφίες είναι τρισδιάστατες, υπάρχουν πανέμορφα ζωγραφισμένα τοπία με πολύ όμορφα χρώματα, και έτσι πολλοί ταξιδιώτες κατεβαίνουν για να τραβήξουν φωτογραφίες. Ωστόσο, αυτό είναι ιδιαίτερα παρακινδυνευμένο, καθώς μπορούν να δημιουργηθούν ατυχήματα.

Επί αυτού του θέματος, έχουν αναφερθεί και τα ΜΜΕ της Κίνας. Αναλυτικότερα, κάνουν λόγο για τα πολλά περιστατικά, στα οποία η αστυνομία να αναγκάζεται να βρίσκεται συνεχώς παρούσα και να βεβαιώνει πρόστιμα σε όσους αγνοούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News