Βουλγαρία: Το Πολεμικό Ναυτικό θα πραγματοποιήσει δυο πολυεθνικές ασκήσεις έως το τέλος του 2022

Κόσμος
Βουλγαρία: Το Πολεμικό Ναυτικό θα πραγματοποιήσει δυο πολυεθνικές ασκήσεις έως το τέλος του 2022

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια από τις ασκήσεις, με την κωδική ονομασία «Ποσειδών», θα διεξαχθεί από το Βουλγαρικό και το Ρουμανικό Πολεμικό Ναυτικό αλλά είναι ανοικτή και σε ναυτικές δυνάμεις άλλων χωρών

Το Βουλγαρικό Πολεμικό Ναυτικό θα πραγματοποιήσει δυο ευρύτερες ασκήσεις με διεθνή συμμετοχή έως το τέλος του 2022 με τη Βάρνα ως λιμάνι υποδοχής, ανακοίνωσε σήμερα ο διοικητής του Βουλγαρικού Πολεμικού Ναυτικού, υποναύαρχος Κίριλ Μιχαήλοφ, στο ΒΤΑ.

Μια από τις ασκήσεις, με την κωδική ονομασία «Ποσειδών», θα διεξαχθεί από το Βουλγαρικό και το Ρουμανικό Πολεμικό Ναυτικό αλλά είναι ανοικτή και σε ναυτικές δυνάμεις άλλων χωρών.

Η άσκηση, που εστιάζει στα αντίμετρα ναρκών, πραγματοποιείται κατά παράδοση και δεν την προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία, υπενθύμισε ο υποναύαρχος.

Η δεύτερη άσκηση, που ονομάζεται «Τρίτων», ειδικεύεται σε ασκήσεις κατάδυσης, εξήγησε ο διοικητής. Οι συμμετέχοντες θα κάνουν διάφορες ασκήσεις συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής ναρκών.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία άλλαξε ριζικά το έργο μας και μας έφερε αντιμέτωπους με νέες προκλήσεις, συμπεριλαμβανόμενου του κινδύνου των ναρκών», δήλωσε ο Μιχαήλοφ κατά την τελετή εορτασμού των 143 χρόνων του Βουλγαρικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ευχαρίστησε τους ναύτες για τις επίμονες καθημερινές τους προσπάθειες για να εγγυώνται την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και των θαλασσίων οδών.

Ο υποναύαρχος διευκρίνισε ότι οι άνδρες του Ναυτικού έχουν ήδη ανταποκριθεί σε περισσότερα από 40 σήματα κινδύνου για επιπλέοντα αντικείμενα. «Θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε σε κάθε συναγερμό, ώστε ο κόσμος να είναι ήρεμος και η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας εγγυημένη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News