Πυρκαγιές στη Γαλλία: Τέσσερα αεροπλάνα του στόλου της ΕΕ στάλθηκαν από την Ελλάδα και τη Σουηδία

Κόσμος
Πυρκαγιές στη Γαλλία: Τέσσερα αεροπλάνα του στόλου της ΕΕ στάλθηκαν από την Ελλάδα και τη Σουηδία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομάδες πυροσβεστών από τη Γερμανία, την Πολωνία, την Αυστρία και τη Ρουμανία βρίσκονται καθ' οδόν για να συνδράμουν τους γάλλους πυροσβέστες στο πλαίσιο του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ, διευκρινίζει η Επιτροπή

Τέσσερα αεροπλάνα του στόλου της ΕΕ κατά των πυρκαγιών στάλθηκαν στη Γαλλία από την Ελλάδα και τη Σουηδία, έπειτα από αίτημα των γαλλικών αρχών και ενώ δασικές πυρκαγιές μαίνονται κυρίως στη νοτιοδυτική Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εξάλλου ομάδες πυροσβεστών από τη Γερμανία, την Πολωνία, την Αυστρία και τη Ρουμανία βρίσκονται καθ' οδόν για να συνδράμουν τους γάλλους πυροσβέστες στο πλαίσιο του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ, διευκρινίζει η Επιτροπή.

«Η ΕΕ είναι πλήρως αλληλέγγυα όταν μια χώρα αντιμετωπίζει κατάσταση έκτακτης ανάγκης», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ο ευρωπαίος επίτροπος Γιάνες Λέναρτσιτς που είναι αρμόδιος για τη διαχείριση κρίσεων.

«Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη επί το έργον!», έγραψε στο Twitter ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εκφράζοντας την ικανοποίησή του γι' αυτή την ευρωπαϊκή αρωγή.

Η Ελλάδα θα στείλει δύο Canadair και η Σουηδία δύο Air Tractor «εντός της ημέρας», διευκρίνισε η γαλλική προεδρία. Όσον αφορά τις χερσαίες δυνάμεις, η Γερμανία στέλνει 64 πυροσβέστες και 24 οχήματα, που αναμένονται απόψε, πρόσθεσε. Οι πολωνικές ενισχύσεις -146 πυροσβέστες και 49 οχήματα- θα φθάσουν αύριο, Παρασκευή, το μεσημέρι.

Η Κομισιόν διευκρίνισε επίσης πως ο δορυφόρος Copernicus της ΕΕ είχε ενεργοποιηθεί από το Παρίσι για να συγκεντρώσει δεδομένα ουσιώδη για τους πρώτους πυροσβέστες που επενέβησαν στις ζώνες των πυρκαγιών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News