Γερμανία: Η Επιτροπή Διαιτησίας του SPD αποφάσισε ότι μπορεί να παραμείνει στο κόμμα ο Σρέντερ

Κόσμος
Γερμανία: Η Επιτροπή Διαιτησίας του SPD αποφάσισε ότι μπορεί να παραμείνει στο κόμμα ο Σρέντερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Επιτροπή Διαιτησίας κατέληξε ακόμη στο συμπέρασμα ότι ο πρώην καγκελάριος έλαβε αποστάσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία και δεν υπάρχει ένδειξη ότι ενεθάρρυνε τον Βλαντίμιρ Πούτιν στις πράξεις του

Η Επιτροπή Διαιτησίας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 8 Αυγούστου, πριν από λίγο ότι ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ μπορεί να παραμείνει στο κόμμα, καθώς, όπως αναφέρεται στην αιτιολόγηση της απόφασης, «δεν κρίνεται ένοχος για παραβίαση του Κανονισμού του SPD, αφού δεν μπορεί να αποδειχθεί καμία παράβαση».

«Όσο και αν θα ήταν πολιτικά επιθυμητή μια ξεκάθαρη αποστασιοποίηση από τη Ρωσική Ομοσπονδία και τον πρόεδρό της και μια απομάκρυνση από τα συμβούλια των (ρωσικών) εταιριών φυσικού αερίου, συνοπτικά, δεν μπορεί να διαπιστωθεί ή να αποδειχθεί παραβίαση του Κανονισμού του κόμματος», επισήμανε το αρμόδιο όργανο του SPD, στο οποίο είχαν προσφύγει τοπικές οργανώσεις του κόμματος ζητώντας τη διαγραφή του κ. Σρέντερ, λόγω των σχέσεών του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι ο κ. Σρέντερ δεν προσήλθε στην ακρόαση που είχε προγραμματιστεί για τις 14 Ιουλίου και αντί για οποιαδήποτε μαρτυρία του αξιολογήθηκαν οι δηλώσεις του σε πρόσφατες συνεντεύξεις.

Η Επιτροπή Διαιτησίας κατέληξε ακόμη στο συμπέρασμα ότι ο πρώην καγκελάριος έλαβε αποστάσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία και δεν υπάρχει ένδειξη ότι ενεθάρρυνε τον Βλαντίμιρ Πούτιν στις πράξεις του. Επιπλέον, οι προσωπικές φιλίες ανήκουν στην σφαίρα του ιδιωτικού βίου του ατόμου, «ανεξαρτήτως του πόσο αδιανόητη ή δύσκολο να κατανοηθεί είναι αυτή η σχέση από σοσιαλδημοκρατική άποψη», σημειώνεται στην απόφαση.est de remettre le processus sur les rails.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News