Βρετανία: Η Λευκορωσία ανακαλεί τον πρεσβευτή της στο Ηνωμένο Βασίλειο

Κόσμος
Βρετανία: Η Λευκορωσία ανακαλεί τον πρεσβευτή της στο Ηνωμένο Βασίλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ανακοίνωσή της, η λευκορωσική διπλωματία ανέφερε ότι έλαβε αυτό το μέτρο ως απάντηση στις «άνευ προηγουμένου κυρώσεις», ιδίως κατά της οικονομίας της Λευκορωσίας

Η Λευκορωσία ανακάλεσε σήμερα, Παρασκευή 29 Ιουλίου, τον πρεσβευτή της στο Λονδίνο για να διαμαρτυρηθεί για τις βαριές κυρώσεις που έχει επιβάλει το Ηνωμένο Βασίλειο στο Μινσκ για την καταστολή της αντιπολίτευσης και την υποστήριξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Σε ανακοίνωσή της, η λευκορωσική διπλωματία ανέφερε ότι έλαβε αυτό το μέτρο ως απάντηση στις «άνευ προηγουμένου κυρώσεις», ιδίως κατά της οικονομίας της Λευκορωσίας, διευκρινίζοντας ότι θα μειώσει επίσης το προσωπικό της στο Λονδίνο.

«Η ανάκληση του πρεσβευτή δεν σημαίνει ότι κλείνουμε τους διαύλους επικοινωνίας με το Λονδίνο», τόνισε ωστόσο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως πολλές δυτικές χώρες, έχει επιβάλει κυρώσεις στο καθεστώς του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο για την αδυσώπητη καταστολή ενός τεράστιου κινήματος διαμαρτυρίας το 2020 και το 2021.

Η Δύση έχει λάβει δραστικές νέες κυρώσεις κατά του Μινσκ μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, επειδή η επικράτεια της Λευκορωσίας χρησιμοποιείται ως βάση οπισθοφυλακής για τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News