Γαλλία: Νέα πυρκαγιά στην Αρντές – Εκκενώθηκε ένα χωριό και δύο εργοστάσι

Κόσμος
Γαλλία: Νέα πυρκαγιά στην Αρντές – Εκκενώθηκε ένα χωριό και δύο εργοστάσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαίνεται η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα κατά μήκος του ποταμού Αρντές στη νοτιοδυτική Γαλλία, κάνοντας στάχτη 7.500 στρέμματα σε διάστημα λίγων ωρών, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές που έδωσαν εντολή για προληπτικές εκκενώσεις

Μαίνεται η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα κατά μήκος του ποταμού Αρντές στη νοτιοδυτική Γαλλία, κάνοντας στάχτη 7.500 στρέμματα σε διάστημα λίγων ωρών, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές που έδωσαν εντολή για προληπτικές εκκενώσεις.

Ειδικότερα, έχουν εκκενωθεί δύο εργοστάσια κοντά στην κοινότητα Λαβιλντιέ, παρακείμενες κατασκηνώσεις και ένα καταφύγιο ζώων. Νωρίς το απόγευμα δόθηκε εντολή για την εκκένωση της κοινότητας Βογκ.

«Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε μεταξύ 8:30 και 8:45 και εξαπλώθηκε ταχύτατα λόγω των ισχυρών ανέμων», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM ο δήμαρχος του Λαβιλντιέ.

Περισσότεροι από 450 πυροσβέστες καταβάλλουν προσπάθειες για να οριοθετήσουν το πύρινο μέτωπο και να απομακρύνουν τους κατοίκους που κινδυνεύουν.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, δασικές πυρκαγιές έκαψαν πάνω από 200.000 στρέμματα στον νομό Ζιρόντ (νοτιοδυτικά) καθώς η Γαλλία – όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες – βρέθηκε αντιμέτωπη με κύμα καύσωνα.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Φωτογραφία αρχείου AP 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News