Βρετανία: Καινούρια 24ωρη απεργία στους σιδηροδρόμους της χώρας

Κόσμος
Βρετανία: Καινούρια 24ωρη απεργία στους σιδηροδρόμους της χώρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν πέτυχε την ικανοποίηση των αιτημάτων με την τριήμερη ιστορική απεργία στα τέλη του Ιουνίου, το συνδικάτο RMT κήρυξε νέα 24ωρη απεργία με την ελπίδα της αύξησης των μισθών

Περί τους 40.000 σιδηροδρομικοί απεργούν σήμερα στην Βρετανία για μισθούς και θέσεις απασχόλησης, έναν μήνα μετά την μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση του τομέα σε 30 χρόνια, εν μέσω της κρίσης της αγοραστικής δύναμης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Καθώς δεν πέτυχε την ικανοποίηση των αιτημάτων με την τριήμερη ιστορική απεργία στα τέλη του Ιουνίου, το συνδικάτο RMT κήρυξε νέα 24ωρη απεργία με την ελπίδα της αύξησης των μισθών απέναντι στον πληθωρισμό που καλπάζει στην χώρα και είναι πιθανόν να ξεπεράσει το 11% μέχρι το τέλος του έτους.

Με το καυτό θέμα θα κληθεί να ασχοληθεί ο διάδοχος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, που παραιτήθηκε στις 7 Ιουλίου έπειτα από σειρά σκανδάλων και ψευδών.

Εξαιτίας της απεργίας, ένα στα πέντε τρένα περίπου βρίσκονται σε κυκλοφορία σήμερα στο ήμισυ του δικτύου και σε ορισμένες περιοχές δεν θα υπάρξει κανένα τρένο για την σημερινή ημέρα.

Η απεργία επηρεάζει επίσης την κυκλοφορία των τρένων της Eurostar προκαλώντας ακυρώσεις δρομολογίων και αλλαγή ωραρίων.

Τα συνδικάτα προγραμματίζουν απεργιακές κινητοποιήσεις και για τις 18 και 20 Αυγούστου, καθώς και απεργία στο μετρό του Λονδίνου στις 19 Αυγούστου.

Ο βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς κατήγγειλε τα συνδικάτα κατηγορώντας τα για κήρυξη απεργιών εις βάρος του επιβατικού κοινού.

«Πρέπει να λάβουμε περισσότερα μέτρα για να εμποδίσουμε τα επιθετικά συνδικάτα της άκρας αριστεράς να διαταράσσουν την καθημερινή ζωή των απλών ανθρώπων», δήλωσε ο υπουργός στο SkyNews.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News