Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ θα παρουσιάσει σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης

Κόσμος
Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ θα παρουσιάσει σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Στάρμερ θα πει ότι η έμφαση που δίνει στην οικονομική ανάπτυξη «μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για τα ένστικτα του κόμματός του»

Ο ηγέτης των αντιπολιτευόμενων Εργατικών στη Βρετανία Κιρ Στάρμερ θα παρουσιάσει σήμερα το σχέδιό τους για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, προσθέτοντας τη φωνή του σε συζήτηση που έχει κυριαρχήσει στο Συντηρητικό Κόμμα για την επιλογή του επόμενου πρωθυπουργού της χώρας.

Ο Στάρμερ δέχεται κριτική από μερικά στελέχη του κόμματός του που του καταλογίζουν ότι δεν παρουσιάζει ξεκάθαρες πολιτικές απέναντι στους Συντηρητικούς, που έχουν εγκλωβιστεί σε ένα πλαίσιο εσωκομματικού ανταγωνισμού για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματός τους. Ο ίδιος θα πει ότι η έμφαση που δίνει στην οικονομική ανάπτυξη «μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για τα ένστικτα του κόμματός του».

«Η κατάσταση μας ωθεί να δώσουμε προτεραιότητα στην ανάπτυξη και στην παραγωγικότητα, όπως κάναμε σχετικά με την αναδιανομή των επενδύσεων στο παρελθόν», θα πει ο Στάρμερ, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του.

Επίσης θα δηλώσει ότι επιθυμεί να δει μία «δίκαιη» ανάπτυξη η οποία θα μεγιστοποιήσει «τη συνεισφορά που κάνουμε όλοι μας στην εθνική ευημερία». Ωστόσο, τα αποσπάσματα της ομιλίας του δεν δημοσιοποιούν λεπτομέρειες για τις πολιτικές που θα εφαρμόσει προκειμένου να επιτύχει αυτόν τον στόχο.

Ο Στάρμερ θα ασκήσει κριτική στον ανταγωνισμό για τη διεκδίκηση της ηγεσίας από τους Συντηρητικούς, με την υπουργό των Εξωτερικών Λιζ Τρας να βρίσκεται αντιμέτωπη με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σούνακ στην κούρσα για την αντικατάσταση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Η Τρας και ο Σούνακ συγκρούονται για το χρόνο μείωσης των φόρων. Παράλληλα συμφωνούν και έχουν υποσχεθεί την ενίσχυση της αργής οικονομικής ανάπτυξης, καθώς η Βρετανία βρίσκεται σε περίοδο αυξανόμενου πληθωρισμού, αλλά και πιθανής οικονομικής ύφεσης.

«Θα δείτε μία ξεκάθαρη αντίθεση μεταξύ του δικού μου Εργατικού Κόμματος και της θεωρίας του Θατσερισμού να παρουσιάζεται σήμερα το βράδυ,» θα πει ο Στάρμερ πριν οι δύο διεκδικητές της ηγεσίας των Συντηρητικών λάβουν μέρος σε τηλεμαχία σήμερα το βράδυ, αναφερόμενος στη Συντηρητική πρώην πρωθυπουργό Μάργκαρετ Θάτσερ.

«Η διαφορά είναι μεταξύ ενός Εργατικού Κόμματος που είναι έτοιμο να οδηγήσει τη Βρετανία μπροστά και ενός Συντηρητικού Κόμματος, που επιθυμεί να μας οδηγήσει πίσω στο παρελθόν», σύμφωνα με τον Στάρμερ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News