Ιταλία: Τοπικές εκλογές σήμερα σε δεκάδες πόλεις

Κόσμος
Ιταλία: Τοπικές εκλογές σήμερα σε δεκάδες πόλεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών διεξάγεται σήμερα 26 Ιουνίου σε 65 πόλεις και κωμοπόλεις της Ιταλίας - 2 εκατ. πολίτες στις κάλπες

Ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών διεξάγεται σήμερα σε 65 πόλεις και κωμοπόλεις της Ιταλίας. Συνολικά, καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες 2 εκατομμύρια πολίτες. Οι πιο μεγάλες πόλεις οι οποίες συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση είναι το Καταντζάρο της Καλαβρίας, η Βερόνα, η Πάρμα, η Αλεσάντρια και το Κόμο.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, σύμφωνα με τους αναλυτές, παρουσιάζει η περίπτωση της Βερόνα, όπου ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ρόμα, Νταμιάνο Τομάζι, ο οποίος υποστηρίζεται από την κεντροαριστερά, μονομαχεί με τον κεντροδεξιό νυν δήμαρχο Φεντερίκο Σμποαρίνα.

Αίσθηση προκάλεσε η έκκληση που απηύθυνε ο καθολικός επίσκοπος της πόλης, Τζουζέπε Τζέντι, προς τους ψηφοφόρους, να μην στηρίξουν υποψήφιους που τάσσονται υπέρ των διεκδικήσεων των ομοφυλόφιλων. Απλοί καθολικοί ιερείς απάντησαν ότι δεν είναι αρμοδιότητα των κληρικών να υποδεικνύουν ποιόν πρέπει να επιλέγουν οι εκλογείς ως δήμαρχο της πόλης τους.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News