Γερμανία: Σχέδια για Nord Stream 2 - Τα αποθέματα φυσικού αερίου επαρκούν για 2,5 μήνες

Κόσμος
Γερμανία: Σχέδια για Nord Stream 2 - Τα αποθέματα φυσικού αερίου επαρκούν για 2,5 μήνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κατάσταση εφοδιασμού με φυσικό αέριο είναι τεταμένη, αλλά παραμένει σταθερή, τονίζει ο επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης του δικτύου

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται η Γερμάνια καθώς αυτή τη στιγμή το φυσικό αέριο είναι το «πιο σπάνιο αγαθό» στη χώρα, με την γερμανική κυβέρνηση να ανακοινώνει τη δεύτερη φάση του έκτακτου σχεδίου για την ενέργεια.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας εξετάζει το ενδεχόμενο να μετατρέψει τμήματα του αγωγού αερίου Nord Stream 2 σε σύνδεση για έναν τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στην ακτή της Βαλτικής, ανέφερε σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου, το περιοδικό Der Spiegel.

Το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να απαλλοτριώσει το τμήμα του συστήματος του αγωγού που βρίσκεται σε γερμανικό έδαφος και να το αποκόψει από τον υπόλοιπο αγωγό, προσθέτει το Spiegel.

Στο μεταξύ ο επικεφαλής  της υπηρεσίας διαχείρισης του δικτύου της Γερμανίας δήλωσε χθες Πέμπτη 23 Ιουνίου ότι η Γερμανία θα μπορέσει να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της για περίοδο 2,5 μηνών ενός φυσιολογικού χειμώνα, αν οι εγκαταστάσεις της για την αποθήκευση φυσικού αερίου έχουν πληρότητα 100%.

Ο Μίλερ πρόσθεσε ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία χρειάζεται πρόσθετους προμηθευτές και πρέπει να εξοικονομήσει φυσικό αέριο.

«Αν οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης στη Γερμανία έχουν πληρότητα 100% ... θα μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε χωρίς καθόλου ρωσικό φυσικό αέριο ... για μόλις 2,5 μήνες και μετά οι δεξαμενές αποθήκευσης θα έχουν αδειάσει», δήλωσε ο Μίλερ μιλώντας στην εκπομπή Maybrit Illner της δημόσιας τηλεόρασης της Γερμανίας ZDF.

Ο ίδιος παρατήρησε ότι η κατάσταση εφοδιασμού με φυσικό αέριο είναι τεταμένη, αλλά παραμένει σταθερή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News