Λονδίνο: Δηλώνει για περαιτέρω κυρώσεις στη Μόσχα

Κόσμος
Λονδίνο: Δηλώνει για περαιτέρω κυρώσεις στη Μόσχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βρετανική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία και θα συνεχίσει να το κάνει έως ότου η Μόσχα αποσυρθεί πλήρως από την Ουκρανία

Η βρετανική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία και θα συνεχίσει να το κάνει έως ότου η Μόσχα αποσυρθεί πλήρως από την Ουκρανία, δήλωσε την Τρίτη 21 Ιουνίου η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας.

«Είμαστε αποφασισμένοι να παράσχουμε περισσότερα όπλα, να επιβάλουμε περισσότερες κυρώσεις και να στηρίξουμε την Ουκρανία στο να αποκλείσει τη Ρωσία από το έδαφός της», δήλωσε η Τρας στο Κοινοβούλιο.

Η ίδια δήλωσε ότι την Τετάρτη 22 Ιουνίου, θα ταξιδέψει στην Τουρκία για να συζητήσει εναλλακτικές προκειμένου να μεταφερθούν σιτηρά από την Οδησσό, λέγοντας ότι είναι θέμα εβδομάδων για να βρεθεί μια λύση.

Η Βρετανία, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν συντονιστεί στην επιβολή μαζικών κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας για την εισβολή στην Ουκρανία, την οποία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτηρίζει ‘ειδική στρατιωτική επιχείρηση’.

«Θα συνεχίσουμε να επιβάλλουμε κυρώσεις, θα συνεχίσουμε να σταματάμε την εισαγωγή προϊόντων από τη Ρωσία έως ότου δούμε τη Ρωσία να αποσύρεται από την Ουκρανία», δήλωσε η Τρας.

Η Βρετανία έχει στοχοθετήσει Ρώσους επιχειρηματίες, πολιτικούς, θρησκευτικούς ηγέτες αλλά και εταιρίες στο πλαίσιο των κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News