Έντερερ: Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών

Κόσμος
Έντερερ: Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών θα καλέσει την Τρίτη 21 Ιουνίου, τον πρεσβευτή της ΕΕ στη Μόσχα Μάρκους Έντερερ σχετικά με την απαγόρευση που επέβαλε η Λιθουανία στη μεταφορά αγαθών στο Καλίνινγκραντ υπό την εφαρμογή των ευρωπαϊκών κυρώσεων

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών θα καλέσει την Τρίτη 21 Ιουνίου, τον πρεσβευτή της ΕΕ στη Μόσχα Μάρκους Έντερερ σχετικά με την απαγόρευση που επέβαλε η Λιθουανία στη μεταφορά αγαθών στο Καλίνινγκραντ υπό την εφαρμογή των ευρωπαϊκών κυρώσεων, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, ο διοικητής του Καλίνινγκραντ.

Το Βίλνιους απαγόρευσε τη μεταφορά αγαθών στο πλαίσιο εφαρμογής των ευρωπαϊκών κυρώσεων μέσω της Λιθουανίας από και προς το ρωσικό θύλακα, που συνορεύει με τη Λιθουανία και την Πολωνία, επικαλούμενο τις κυρώσεις της ΕΕ.

«Αυτή είναι φυσικά μία κατάσταση, η οποία μπορεί να επιλυθεί με διπλωματικά μέσα,» δήλωσε ο Αντόν Αλιχάνοφ, κυβερνήτης του Καλίνινγκραντ στη ρωσική τηλεόραση. «Όπως γνωρίζω, την Τρίτη 21 Ιουνίου, ο Μάρκους Έντερερ πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσία θα κληθεί στο υπουργείο των Εξωτερικών, ενώ θα ενημερωθεί για τις ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εδώ,» σύμφωνα με τον Αλιχάνοφ.

Δεν υπήρξε άμεση επίσημη επιβεβαίωση από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την κλήτευση του πρεσβευτή της ΕΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου Shutterstock)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News