Νιγηρία: Επιδρομή ενόπλων σε εκκλησίες με οκτώ νεκρούς - Απήγαναν 38 ανθρώπους

Κόσμος
Νιγηρία: Επιδρομή ενόπλων σε εκκλησίες με οκτώ νεκρούς - Απήγαναν 38 ανθρώπους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις αρχές Ιουνίου ένοπλοι είχαν δολοφονήσει 50 ανθρώπους σε εκκλησία

Ένοπλοι σκότωσαν οκτώ ανθρώπους και απήγαγαν δεκάδες άλλους σε επίθεση που εξαπέλυσαν σε δύο εκκλησίες στην Πολιτεία Καντούνα, στη βόρεια Νιγηρία, σύμφωνα με στέλεχος της Χριστιανικής Ένωσης της χώρας.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι οι ένοπλοι δράστες επιτέθηκαν την Κυριακή σε «πολλά χωριά» στην Καντούνα και άρπαξαν 36 ομήρους από την εκκλησία των Βαπτιστών Μαρανάτα και την Καθολική Σεντ Μόοουζες, στην κοινότητα Ρούμπου. Ο Σάμουελ Αρουάν, ο Επίτροπος Ασφάλειας της Πολιτείας, είπε ότι τρεις χωρικοί σκοτώθηκαν.

Οι δράστες άφησαν στη συνέχεια ελεύθερους δύο ομήρους, ο ένας εκ των οποίων ήταν ο αρχηγός μιας κοινότητας

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι ένοπλοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτες και εξαπέλυσαν επίθεση σε πολλά χωριά, στην περιοχή του Κατζούρου. Κάτοικοι είπαν ότι οι περισσότεροι από τους ομήρους βρίσκονταν στις δύο εκκλησίες, όμως οι δράστες άρπαξαν και άλλους, από τα γύρω χωριά.

Πριν από δύο εβδομάδες, περίπου 40 πιστοί σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση σε εκκλησία της νοτιοδυτικής Νιγηρίας, σε περιοχή όπου σπανίως σημειώνονται βίαια επεισόδια, σε αντίθεση με τη βορειοδυτική και κεντρική Νιγηρία. Σύμφωνα με τις αρχές, συμμορίες λεηλατούν χωριά και σκοτώνουν τους κατοίκους ενώ συχνά πιάνουν ομήρους και ζητούν λύτρα για να τους απελευθερώσουν. Συνήθως όμως βάζουν στο στόχαστρο σχολεία ή ταξιδιώτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News