Ελβετία: Κλειστός μέχρι νεοτέρας ο εναέριος χώρος

Κόσμος
Ελβετία: Κλειστός μέχρι νεοτέρας ο εναέριος χώρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σημειώθηκε τεχνική βλάβη, εξαιτίας της οποίας ο ελβετικός εναέριος χώρος έκλεισε στην κυκλοφορία για λόγους ασφαλείας

Ο ελβετικός εναέριος χώρος θα παραμείνει «κλειστός μέχρι νεοτέρας» εξαιτίας βλάβης στα συστήματα πληροφορικής της υπηρεσίας ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της Ελβετίας, της Skyguide, γνωστοποίησε η ίδια σήμερα, χωρίς να εξηγήσει την αιτία της βλάβης. «Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σημειώθηκε τεχνική βλάβη (στους υπολογιστές) της Skyguide (...), εξαιτίας της οποίας ο ελβετικός εναέριος χώρος έκλεισε στην κυκλοφορία για λόγους ασφαλείας», εξηγείται στην ανακοίνωση.

Ο φορέας δεν έδωσε καμία εξήγηση για τη φύση ή τα αίτια της βλάβης, αναφέροντας μόνο πως «το κλείσιμο του εναερίου χώρου θα ισχύσει μέχρι νεοτέρας» και ότι «λυπάται για το περιστατικό και τις συνέπειες για τους πελάτες, τους εταίρους και τους επιβάτες των αεροδρομίων της Γενεύης και της Ζυρίχης» και «εργάζεται εντατικά για να βρει λύση».

Το αεροδρόμιο της Ζυρίχης ανέφερε πως αναμένει η κίνηση των αεροσκαφών να ξαναρχίσει «πριν από το μεσημέρι» (13:00 ώρα Ελλάδας) και διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες τσεκ-ιν λειτουργούν κανονικά. Το αεροδρόμιο της Γενεύης ανέφερε πως η κίνηση δεν ξαναρχίσει πριν από τις 11:00 (12:00 ώρα Ελλάδας) το νωρίτερο. Εκπρόσωπος του αεροδρομίου της Ζυρίχης διαβεβαίωσε ότι ο αεροπορικός κόμβος της χώρας των Άλπεων παραμένει ανοικτό, παρά τη βλάβη.

Κατά το πρακτορείο ειδήσεων ATS-Keystone, οι διεθνείς πτήσεις προς την Ελβετία εξετράπησαν κυρίως προς το αεροδρόμιο του Μιλάνου, στη βόρεια Ιταλία. Ενώ σύμφωνα με τον ιστότοπο του αεροδρομίου της Ζυρίχης, η πτήση UA134 της United Airlines εξετράπη στη Φραγκφούρτη, στη δυτική Γερμανία, ενώ η πτήση SQ346 της Singapore Airlines στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Στη Ζυρίχη βρίσκεται το κυριότερο αεροδρόμιο της Ελβετίας. Υποδέχθηκε 10,2 εκατ. επιβάτες –που είτε είχαν προορισμό τη χώρα, ή διέρχονταν από αυτή– το 2021. Με την προοδευτική άρση των περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού, η αεροπορική κίνηση αυξήθηκε θεαματικά μετά τον Μάρτιο, και πλησιάζει μήνα τον μήνα τα επίπεδα πριν από την υγειονομική κρίση.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News