Μπάιντεν: Οι Αμερικανοί αξίζουν να έχουν πλήρη αναφορά για την έφοδο στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου

Κόσμος
Μπάιντεν: Οι Αμερικανοί αξίζουν να έχουν πλήρη αναφορά για την έφοδο στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πρόκειται για τη δημοκρατία μας. Πρέπει να προστατεύσουμε τη δημοκρατία μας», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο "ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια στην ιστορία του έθνους μας" και δήλωσε ότι είναι σημαντικό ο αμερικανικός λαός να έχει πλήρη αναφορά των γεγονότων στις ακροάσεις που έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα.

«Είναι σημαντικό ο αμερικανικός λαός να καταλάβει τί συνέβη πράγματι και να καταλάβει ότι μερικές δυνάμεις που οδήγησαν στην έφοδο στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου δουλεύουν ακόμη σήμερα», δήλωσε ο Μπάιντεν από το Λος 'Αντζελες όπου βρίσκεται.

«Πρόκειται για τη δημοκρατία μας. Πρέπει να προστατεύσουμε τη δημοκρατία μας», τόνισε ο Μπάιντεν.

«Πρέπει να παραδεχθώ ότι δεν πίστευα ότι θα ήταν μια τόσο άμεση πρόκληση», δήλωσε, εκτιμώντας ότι «η μάχη για την ψυχή της Αμερικής απέχει πολύ από το να κερδηθεί».

«Μπορούμε να ενωθούμε, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι, για να αμυνθούμε απέναντι σε όποιον βάλει ένα μαχαίρι στο λαιμό της δημοκρατίας μας», δήλωσε.

Κοινοβουλευτική επιτροπή έρευνας, που επικρίθηκε από την ευρεία πλειοψηφία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, δημοσιοποίησε το βράδυ της Πέμπτης τα πρώτα πορίσματά της, σε μια ακρόαση που μεταδόθηκε απευθείας από πολλά τηλεοπτικά δίκτυα αλλά όχι από το Fox News.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν πρόλαβε να δει την πρώτη ακρόαση στο Κογκρέσο για τις επιθέσεις την Πέμπτη.

(φωτογραφία AP)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News