Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο βομβαρδίζει ρωσικές θέσεις στη Χερσώνα

Κόσμος
Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο βομβαρδίζει ρωσικές θέσεις στη Χερσώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχεδόν όλη η επαρχία της Χερσώνας καταλήφθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα ήδη από τις πρώτες ημέρες της εισβολής στην Ουκρανία

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι έπληξε ρωσικές θέσεις στην περιοχή της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, μια περιοχή που βρίσκεται σχεδόν ολόκληρη υπό τον έλεγχο της Ρωσίας και όπου το Κίεβο ανησυχεί πως η Μόσχα θα οργανώσει σύντομα δημοψήφισμα για την προσάρτησή της.

«Η πολεμική μας αεροπορία έπληξε ρωσικές θέσεις, σημεία όπου έχει συγκεντρωθεί εξοπλισμός και προσωπικό και αποθήκες γύρω από πέντε πόλεις της επαρχίας της Χερσώνας», ανακοίνωσε στο Facebook σήμερα Παρασκευή 10 Ιουνίου, το γενικό επιτελείο στρατού της Ουκρανίας.

Σχεδόν όλη η επαρχία της Χερσώνας καταλήφθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα ήδη από τις πρώτες ημέρες της εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

Η επαρχία αυτή, που βρέχεται από τη Μαύρη και την Αζοφική θάλασσα, έχει έκταση περίπου 28.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πριν τον πόλεμο μετρούσε περισσότερο από ένα εκατομμύριο κατοίκους.

Ένας από τους Ρώσους διαπραγματευτές είχε αναφερθεί την 1η Ιουνίου στο ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος στις περιοχές της Ουκρανίας που έχει καταλάβει η Μόσχα, κάτι στο οποίο αντιτίθεται το Κίεβο.

Η Ρωσία είχε οργανώσει δημοψήφισμα το 2014 για την προσάρτηση της Κριμαίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News