Τουρκία: Η αύξηση των ενοικίων θα περιοριστεί στο 25% για έναν χρόνο

Κόσμος
Τουρκία: Η αύξηση των ενοικίων θα περιοριστεί στο 25% για έναν χρόνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ετήσιος πληθωρισμός έφτασε στο υψηλότερο σημείο του από το 1998, στο 73,5% τον Μάιο, λόγω της αύξησης στις τιμές της ενέργειας

Η Τουρκία θα περιορίσει τις αυξήσεις στα ενοίκια στο 25%, το μέγιστο, για έναν χρόνο μέχρι τον Ιούλιο του 2023, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu σήμερα, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ετήσιο πληθωρισμό που ξεπερνά το 70% και σε ορισμένες πόλεις οι αυξήσεις των ενοικίων, ανεπισήμως, φτάνουν το 100%.

Ο ετήσιος πληθωρισμός έφτασε στο υψηλότερο σημείο του από το 1998, στο 73,5% τον Μάιο, λόγω της αύξησης στις τιμές της ενέργειας.

«Για μια περίοδο ενός έτους, τα ενοίκια θα αυξηθούν το πολύ κατά 25%», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο.

Η στατιστική υπηρεσία (TUIK), που επικρίνεται από την αντιπολίτευση για την ακρίβεια των δεδομένων της, ανέφερε ότι τον Μάιο τα ενοίκια αυξήθηκαν κατά 20% σε ετήσια βάση. Με βάση τους υπολογισμούς από τις αγγελίες ενοικιάσεων και δηλώσεις στελεχών του τομέα των ακινήτων, τα ενοίκια διπλασιάστηκαν μέσα σε έναν χρόνο στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα. Η TUIK απορρίπτει τις κατηγορίες αυτές.

(φωτογραφία Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News